Kanoet

Maximumtemperatuur:     23  °C.
Minimumtemperatuur:      13  °C.

 30-08-2022

Kanoet:

Ik pak de fiets en ga naar de lepelaarplassen. Zo ben ik inmiddels met de fiets bij de lepelaarhut aangekomen. En loop ik de hut binnen. En zeg ik snel een ieder even gedag en roep daar gaat de zeearend. Dus iedereen is nu gefocust op de zeearend maar helaas hij mist het tussen station lepelaarplassen. En vliegt in een ruk door naar het markermeer.

Zo zitten we dus weer even in rust stand. En ook komen de vogeltjes weer wat tot rust. Er zijn ook weer een paar bekende in de hut, waaronder Lex, Harry, Henk, en Els.  Het is niet heel veel vandaag. Maar nogmaals de natuur kunnen we niet dwingen. Het is ook onderling in de hut goed vertoeven en erg gezellig. De jonge futen zijn nog steeds aan het bedelen om eten bij de ouders. Zo nu en dan krijgen ze dan ook iets, maar het meeste moeten ze zelf doen.

Het dodaarsje komt ook nog even gezellig buurten. En dan horen we toch een ijsvogel en gelukkig komt de ijsvogel dit keer weer wat dichterbij. Zodat we toch een aantal leuke plaatjes kunnen maken.

Na dat de ijsvogel weer gevlogen is wordt het stil op de plas. Ik besluit om zo toch nog even te kijken bij de natte graslanden. Maar voordat ik ga komt de wilde eend zich nog even wassen voor de hut.

Zo spullen en fiets weer gepakt even een stukje natte graslanden bekijken. En ook daar is niet veel te zien. Dit heeft wel een reden. De reden is dat er iemand met een kano vaart bij de natte graslanden. Ik ga er van uit gezien de spullen in de kano dat dit iemand is van het waterschap of het Flevolandschap. Helaas is het dus niet aan de kleding of bedrijfslogo’s te zien. Toch jammer  Afgelopen week waren de boswachters van het Flevolandschap op het eerste eiland bij de lepelaarhut. Die waren duidelijk zichtbaar van welke organisatie ze waren. Nu vraag je dan toch af zit dit wel goed ik ben er maar even van uit gegaan.

Maar goed ik heb nog net een aantal foto’s kunnen maken. Met als verrassing toch wel de kanoet. Een kanoet? Ik had er nog nooit van gehoord maar al doende leert men toch. Mocht je meer willen weten over de Kanoet klik dan even op deze Kanoet. 

Inmiddels zit er niet veel meer. En is alles weg gevlogen. Ik ga dan ook weer vliegens vlug richting de lepelaarhut om daar nog even te spieken. In de lepelaarhut is het nog steeds erg rustig, maar twee bruine kiekendieven laten de eenden weer even flink schrikken en doen wat aanvals pogingen.

Een jonge aalscholver komt richting de hut gevlogen en die leg ik vakkundig even vast tijdens zijn landings procedure.

Maar nu besluit ik toch om de spullen te pakken en weer lekker naar huis te gaan. Bedankt weer voor het lezen en kijken naar de kanoet. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *