Hut fotografie

Maximumtemperatuur:   24  °C.
Minimumtemperatuur:    10  °C.

 14-08-2017

Maandag ochtend vroeg een spannende dag vandaag. Ik ga samen met mijn foto maatje Johannes vandaag naar de hut van DJhutfotografie. Om kwart over zes in de ochtend rijden we weg en gaan we naar DJhutfotografie. We waren de avond er voor nog gebeld door Derk-Jan dat we wel kaplaarzen mee moesten nemen. In verband met de vele regenval was het bij de locatie veranderd in een grote modderpoel. Dus hebben we ook de kaplaarzen mee. Aangekomen bij de parkeerplaats staat Derk-jan van DJhutfotografie al op ons te wachten. Nu de spullen pakken, rugtas eten drinken en natuurlijk de kaplaarzen. Helaas kon de scootmobiel niet mee vandaag maar dat wist ik ook Derk-jan had precies vertelt hoe ver ik moest lopen en had speciaal voor mij een andere loop route gekozen. Hierdoor hoefde ik minder door de blubber heen. Het was een stevige wandeling met veel pijn en eenmaal bij de hut is er even een probleem met het slot. De deur wil niet van het slot dus is het even improviseren. Maar Derk-Jan die kan er wat van, en de deur opent zich uiteindelijk. En ik plof toch wel neer in de stoel. In het donker pakken Johannes en ik de spullen uit en Derk-Jan zet nog even de laatste puntjes op de opstelling van vandaag. We spreken af dat als we weg gaan even bellen. Er staan mooie schommelkoppen gemonteerd waar de camera mooi op past. De hut zelf is niet heel groot maar met zijn tweeën goed te doen. En hierdoor krijg je ook wel een beetje een speciaal gevoel. Het is net of je met veel te veel spullen in een tent komt en eigenlijk niet weet waar je het kwijt moet. Maar ook dat lukt uiteindelijk. Zo en nu is het koffie tijd zegt Johannes en gaan we samen even heerlijk van de koffie genieten. Het is tenslotte pas zeven uur in de ochtend. We zitten heerlijk op de lekkere bureau stoelen en de eerste vogeltjes komen binnen druppelen.

De koolmees en de specht komen even heerlijk buurten. En dan BAM daar is de havik boven op de duif die als prooi is neergelegd.

Onze camera’s staan niet meer stil en de ene foto na de andere verdwijnt op de geheugenkaart. Ik pak tussen door ook nog even snel de andere camera er bij en leg die neer om een stukje te filmen. En dat is aardig gelukt. De havik is ongeveer een half uurtje geweest en dat is vrij kort hebben van horen zeggen meestal is de havik er veel langer. Maar we zijn niet getreurd de havik was er en dat staat in het geheugen van zowel de kop als op de geheugenkaart.

Het lijkt of we al een hele dag op pad zijn maar dat is niet zo en de geheugen kaart tja die is eigenlijk al een beetje vol. Gelukkig heb ik nog een reserve meegenomen van 32GB. Het is even rustig en Johannes en ik kijken onze foto’s even na en verwijderen de foto’s die we niet goed genoeg vinden. Zo krijgen de geheugenkaartjes weer wat lucht en kunnen we weer verder knallen. En zo komen de gehele dag de volgende soorten voorbij. Koolmees, Pimpelmees, Grote bontespecht, Boomklever,

Boomkruiper, Staartmees, En wat zijn dat toch een schattige bolletjes wol die staartmeesjes. Maar als ze komen badderen dan blijft er niet veel van over. Maar nog steeds een onwijs leuk vogeltje.

Het is een komen en gaan van allerlei vogeltjes en vogel soorten waaronder de Putter, Merel, Vink, Tjiftjaf. Dan komt er een mooi zwartkop (v) langs die eigenlijk helemaal geen zwart petje heeft maar een bruin petje of wel een bruinkop.

De echte zwartkop is later op de dag ook nog geweest of was het toch iets anders.

Heggenmus, Roodborst, Juveniele goudvink,  en een Muis. Maar meneer specht was eigenlijk de hele dag door wel lekker aanwezig hij heeft zelfs een paar keer aan de deur geklopt. Maar gelukkig had hij snel door waar hij moest zijn voor het lekkers.

En misschien nog wel een paar meer maar zijn we die vergeten.  En dat zwembad voor de deur is goed in trek bij de bad gasten.

Het was een geweldige ochtend en middag maar ben inmiddels wel helemaal gesloopt. En voor dat we weg gaan is er ineens nog even een explosie van staartmezen die komen badderen. En knallen de camera’s er nog even op los. Ik kan mijn lachen niet meer houden. Waarom? De accu is leeg en de geheugenkaart vol. Ik wissel nog even snel een accu en pak nog even een ander geheugenkaartje.

En zo gaan de staartmezen ook op de geheugenkaart, wel even oppassen want ze zijn nog nat die staartmezen. We gaan langzaam opruimen en lopen terug naar de auto. Voor dat we weggaan bellen we nog even op en melden we dat we naar huis gaan. We bedanken Derk-Jan voor de gastvrijheid en het gebruik van de hut. Zou ik deze hut aanbevelen onder de volgers van www.leven-met.nl zeker. Waarom gewoon om het feit dat Derk-jan een leuke hut heeft neer gezet. Is het een luxe hut met wc wastafel en slaap kamer nee dat niet maar wel een met twee goede bureau stoelen die zeker niet gemist kunnen worden tijden de lange zit in de hut. En een paar hele mooie schommelkoppen voor de camera’s.

De opstelling buiten voor de vogels is gewoon heel leuk. Misschien hier en daar toch nog wat meer sprokkelhout of wat meer mos dan zijn alle kale plekjes mooi bedekt. Was dit een min punt nee eigenlijk niet maar misschien een verbeterpuntje. Was het duur nee vind ik niet als je naar de prijs kijkt die op de website staat van DJhutfotografie. En je vergelijkt dit met sommige andere betaalde hutten dan is dit zeker niet duur. En tevens dichtbij huis de meeste hutten zijn toch allemaal een behoorlijk stukje rijden. Tuurlijk kan ik niet oordelen over andere duren hutten aangezien ik daar niet geweest ben. Maar overal is het de zelfde opstelling een waterbak, takken, boomstronken etc. En natuurlijk zal de een nog mooier zijn als de ander en dat geld natuurlijk ook voor de hut waar je in zit. Maar uiteindelijk kom je maar voor een ding en dat zijn de vogels en andere gevleugelde of lopende rakkers.

En het is en blijft natuur die zich niet laat dwingen natuurlijk probeert een ieder met hier en daar wat voer voor de vogeltjes. En voor de grote rovers en prooi zodat dat de beesten misschien wat makkelijker komen. Maar zekerheid heb je absoluut niet. En als de prijs een beetje schappelijk blijft dan kan je makkelijker zeggen ik ga nog een keer. Ondanks de pijn die ik heb gehad van deze dag zal ik zeker graag nog een keer terug willen naar deze hut. Nogmaals bedankt Derk-Jan. En ook jij bedankt Johannes voor de super gezelschap en de heerlijke broodjes en koffie natuurlijk. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *