Amsterdamse waterleiding duinen

Maximumtemperatuur:   23  °C.
Minimumtemperatuur:    11  °C.

 16-08-2017

Woensdag ochtend ga ik samen met mijn oudste-dochter ook hulp-boswachter op stap. Ik ben nog niet opgeknapt na het laatste uitstapje maar dit stond al heel lang op de planning. We hebben de spullen gepakt en ook lekker wat te eten en te drinken mee. We rijden naar de Zandvoortse laan en parkeren daar de auto. Ik pak de scootmobiel uit de kofferbak en dan rijden we door het hek en kopen even een kaartje. En nog geen 100 meter binnen worden we begroet door een damhert met jong.

Dan rijden we via de weg die langs het Barnaartkanaal loopt richting de Duizendmeterweg.

Daar hopen we natuurlijk de vossen tegen het lijf te lopen. Onderweg komen we van alles tegen damherten, prachtige duinen en uitzichten. Wat een prachtige omgeving is het hier.

Inmiddels zijn we op de Duizendmeterweg maar hebben helaas nog geen vos gezien. Ook hier verkennen we de paden een beetje.

Op het verharde gedeelte is het goed rijden met de scootmobiel. Uiteindelijk besluiten we om weer terug te gaan naar de auto. Halverwege de Duizendmeterweg staan een paar damherten in de duin. Aan het gedrag van een van de herten zie ik dat ze op hun hoede zijn. En inderdaad tussen een groepje damherten zien we ineens meneer vos lopen.

Nou dan hebben we toch nog een vos kunnen zien. Na de vos en de damherten op de foto gezet te hebben gaan we verder. En rijden we terug naar de auto. Halverwege het Barnaartpad stoppen we nog even om wat te drinken. Ik trek even de stoute schoenen aan om een stukje door het zand en langs het kanaal te lopen. De hulp-boswachter houd even de wacht bij de scootmobiel. Hier zet ik nog even een leuk groepje damherten op de geheugenkaart.

Nu loop ik en strompel ik het laatste stukje weer terug naar de scootmobiel. En zo rijden we het laatste stukje naar de auto. En vlak bij de uitgang worden we nog even uitgezwaaid door het leuke Damhertje met familie die ons in de morgen ook welkom heette. Hoop dat jullie net zo genieten van de foto’s als dat ik doe van de Amsterdamse waterleiding duinen. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *