Oostvaardersveld en zijn steltlopers

Maximumtemperatuur:   23  °C.
Minimumtemperatuur:    11  °C.

 20-08-2017

Zondag ochtend vroeg. Ik ben weer eens achterlijk vroeg wakker van de pijn. Ik ga naar beneden en besluit eerst even lekker een kop koffie te nemen. Na dit gedaan te hebben besluit ik om maar even op stap te gaan. Ik pak de spullen bij elkaar en maak even een broodje klaar. Scootmobiel heb ik ook ingeladen en ben klaar voor vertrek. Ik ga via de Trekweg en de Praamweg naar de bestemming en dat is vandaag het Oostvaardersveld. Ik parkeer bij de Kleine Praambult en haal daar de scootmobiel uit de auto. Ik rij nu door het Praambos en kom uit bij de oeverloperhut. Toch besluit ik om gelijk door te gaan naar de poelruiterhut en zo ga ik dan ook via het poelruiterpad naar de hut.

Het is een beetje grijzig vandaag en niet heel mooi. Niet heel mooi? Moet je kijken wat een zons opkomst. En bij binnen komst in de hut in het Oostvaardersveld zit ook de ijsvogel al op een riet stengel te wachten. Of ben ik nou aan het wachten. En tijdens het wachten loopt er aan de overzijde van de plas een mooie ree langs.

Ook vliegen er nog snel twee witgatjes langs (volgens mij). En na het lange wachten besluit dan eindelijk de ijsvogel wat dichterbij te komen. En zo ratelt de camera er weer op los.

De rietzanger laat zich vandaag even heel kort zien. En dat doet mij besluiten om toch naar de oeverloperhut te gaan. Ik stap weer op de scootmobiel en rijd naar de overkant. Nog even de Praamweg oversteken en dan het paadje afrijden. Zo aangekomen in de oeverloperhut in het Oostvaardersveld. Nou ja zeg word ik zomaar verrast door een juveniele steltkluut wow wat mooi.

En niet veel later en wat verder weg twee zwarte ruiters. Wat een prachtig gebied is het Oostvaardersveld toch. En zo zie je maar weer eens natuur is niet te dwingen vanmorgen vroeg erg weinig te zien, en nog geen uurtje later Bam. Het laatste nestje van de boeren zwaluw is bijna uitgevlogen de ouders vliegen nog heen en weer met van alles en nog wat. Een leuke kwikstaart neemt even plaats op een net geplaatste stok naast de hut.

Een witgatje laat ook even weten dat hij of zij er is. Nou ja en ook nog een groenpootruiter komt even langs.

En moeder ree loopt aan de overzijde van de oeverloperplas heerlijk het verse gras te eten. Het ree kalfje loopt een beetje op de achter grond.

En zo blijven het verschillende gevogelte langs komen en ook nog een paar jonge spreeuwen.

Zo zie je maar het is niet te plannen wat je op de foto gaat zetten. En dit gebied in een woord geweldig het Oostvaardersveld. Inmiddels staat de geheugenkaart aardig vol en besluit ik om langzaam mijn spullen te pakken. Een blauwe reiger een jonge gele kwikstaart en een fitis laten mij nog even blijven om hun vast te leggen op de gevoelige plaat. Dan ga ik met de scootmobiel naar de auto bij de Kleine Praambult. En zo stap ik weer in om naar huis te rijden. Onderweg langs de trekweg zie ik nog een mooie bruine kiekendief vliegen die probeer ik natuurlijk even op de foto te zetten.

Hierna is het voor vandaag echt op. Op naar huis en languit voor de buis, computer, of laptop. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes,

Casper, (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *