Hindes in het Oostvaardersveld

Maximumtemperatuur:     11  °C.
Minimumtemperatuur:        6  °C.

09-11-2017

Hindes in het Oostvaardersveld

Het weer is niet al te best koud wind en erg grijs en donker. Toch ga ik even lekker op stap. Ik heb veel last van pijn vandaag en moet even mijn hoofd leeg maken. Hulp-boswachter weer even naar school gebracht en nu zit ik in de auto richting het Oostvaardersveld. Ik parkeer vandaag de auto langs de Praamweg aangezien de lucht er erg onheilspellend uitziet. Ik pak de scootmobiel en zet deze in elkaar. Als eerste even bij de oeverloperhut kijken. Wauw de hindes lopen aan de overkant. Snel rij ik naar het kijk scherm en pak de camera er bij. En nog een keer wauw de hindes rennen door het water geweldig om te zien.

Het zijn op dit moment zes hindes en hopelijk kunnen we eerdaags ook een hert in het Oostvaardersveld ontmoeten. Na ongeveer twintig minuten verdwijnen de hindes het praambos in en zijn ze uit het zicht. Ik stap weer op de scootmobiel en rij via het poelruiterpad naar de poelruiterhut. Voor de hut zijn verschillende soorten eenden aanwezig. Waaronder de krakeend en de tafeleend en de kuifeend.

Al een poosje is het varkentje te horen tussen het riet. Maar ik zie hem nog steeds niet. Dan hoor ik wat geritsel vlak bij de hut en ja daar is het varkentje of wel de waterral. Ik kan hem mooi tussen de rietstengels zien. Uiteraard zit er altijd wel ergens een rietstengel voor maar ja dat is natuur.

Ook twee mensen die net binnen gekomen zijn laat ik even weten dat de waterral er zit. Ook zij kunnen de waterral mooi vast leggen. De konikpaarden staan op de landtong tussen de krakeendhut en poelruiterhut.

De knobbelzwanen zijn elkaar ook weer aan het opjagen en de een voor de ander wordt het gebied uit gejaagd. Een tafeleend komt even een noodlanding maken en de inmiddels gearriveerde ijsvogel lacht zich rot om de landing’s capriolen van de tafeleend.

De ijsvogel draait wat heen en weer met zijn kop en de snavel gaat wijd open dat kan maar een ding betekenen. Er komt een braakbal aan en ja gelukkig ben ik nog net op tijd om het te kunnen vast leggen.

Zo denkt de ijsvogel nu heb ik weer ruimte om vis te eten. Hij duikt naar beneden en schiet dan de lucht in waar hij prachtig een bid vlucht maakt. En ja ik heb het geluk weer en kan het vast leggen.

Wat blijft deze vogel mij toch iedere keer weer verbazen. Wat een pracht kleuren en snelheid heeft deze vogel toch. Na de ijsvogel zijn bidvlucht vertrekt hij naar een andere plek. Ik pak de spullen weer bij elkaar en ga ook lekker naar de auto en dan heerlijk naar huis. Ik heb in ieder geval weer genoten en de pijn is wat afgezwakt het hoofd is weer lekker fris en fruitig. Nu nog een lekker bak warme koffie bij thuis komst. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *