Grote zaagbek

Maximumtemperatuur:       9  °C.
Minimumtemperatuur:       -2  °C.

 27 & 28 Feb 2022

Grote zaagbek:

Het weer zag er goed uit dus wat dacht ik, lekker even naar buiten. Spullen bij elkaar gezocht en hop naar de auto. Pfff een stap buiten de voordeur zo dat is toch wel koud. Even nog wat anders aan trekken. Tja kou ben ik niet meer zo gewent en ik kan er ook slecht tegen. Maar goed ingepakt en wel met de auto naar de Oostvaardersplassen. Daar aangekomen even naar mijn vaste plekjes om zo weer even de Oostvaardersplassen lucht tot mij te nemen.

Mijn laatste blog bericht over het gebeid de Oostvaardersplassen is alweer van 15 oktober 2021. Dus nu maar even de lucht hier op snuiven. De heckrunderen staan mooi op de vlakte niet heel dichtbij maar door het heerlijke weer kan ik ze nog wel mooi vast leggen.

Er vliegt uiteraard weer van alles voorbij zo ook deze brandgans. Het heeft behoorlijk gespookt, geregend en gestormd de afgelopen dagen hier in Nederland en dat is goed te zien. Er zijn zelfs draaikolken gespot in de oostvaardersplassen.

Het is wat koud op mijn vaste plek en ik besluit om een klein beetje de beschutting van het bos op te zoeken. Maar eerst zie ik nog wat moois aan komen vliegen dus snel even de camera er bij pakken en dan Grote zaagbek even op de geheugenkaart zetten.

Eerst komt de Grote zaagbek vrouw voorbij, en de volgende dag kon ik ook op bijna de zelfde plek ook nog eens de Grote zaagbek man vast leggen.

Nu loop ik inmiddels een stukje in het bos. Maar ik voel de gewrichten in mijn lichaam al behoorlijk protesteren. Dus ik maak het niet te gek vandaag. Hier en daar nog wat mooie plaatjes kunnen schieten.

En zo kwam ik ook nog even Hulp-boswachter Danny tegen. Weer even samen wat gekletst en daarna ben ik op mijn gemak weer naar de auto gelopen. En wist ik gelijk dit wordt de aankomende dagen heel rustig aan doen.

Maar goed ik was even lekker buiten en heb weer even kunnen genieten van al het moois wat er buiten te vinden is. Bedankt weer voor het lezen en kijken.

Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *