Grote bonte Specht

Maximumtemperatuur:       8  °C.
Minimumtemperatuur:        1  °C.

 01-03-2022

Grote bonte Specht:

Na een aantal dagen binnen gezeten te hebben en weer een beetje hersteld te zijn van de eerste uitstapjes ga ik vandaag weer op pad. Zeker niet het mooiste weer vandaag. Maar van alleen binnen zitten met pijn wordt je ook niet heel vrolijk. Dus hop schop onder de kont en naar buiten. Ik parkeer de auto weer bij het bezoekers centrum de Oostvaarders en daar loop ik rustig naar mijn plekje.

Ook vandaag is het niet heel warm dus blijf ik niet te lang stil staan. Op de vlakte staan de heckrunderen te grazen en liggen de edelherten rustig te luieren. Ook staan de konikpaarden ver achter in het veld. Dan ziet mijn oog iets bewegen op de vlakte wauw een zeearend.

snel de camera instellen en hopen dat ik hem een beetje mooi op de foto krijg. Na dat ik de eerste foto genomen heb, zie ik dat het twee zeearenden zijn nog mooier natuurlijk. Dus blijf ik ze even volgen en natuurlijk fotograferen. En zo komen er toch mooie plaatjes tot stand.

Hierna loop ik even naar de beschutting om even een beetje uit de wind te staan. Aangezien ik weer een beginnende gehoorgang ontsteking heb. Ik zie dat de zeearend richting Jan van den Bosch heuvel is gegaan. Ik raap alle energie bij elkaar en ga proberen die kant op te gaan. Wel met een paar lange tussen pauzes. Ineens krijg ik gezelschap van twee Grote bonte spechten.

Die maakte het wachten en het tot rust komen wat gemakkelijker. En ik kon zo hun territoriaal gedrag even mooi vast leggen. Het wordt even flink uitrusten om de spieren weer spanningsloos te krijgen maar dat lukt een beetje. Ik ga verder naar Jan van de Boschheuvel. En inderdaad de zeearend is hier samen met een andere zeearend.

Ook de vossen waren aanwezig. Ik heb drie verschillenden vossen gezien, helaas niet allemaal op de foto kunnen zetten.

Na weer wat foto’s gemaakt te hebben vindt ik het mooi geweest en ga ik weer naar de auto. Dank weer voor het lezen en kijken. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *