Grauwe gans bij de Grauwe gans-hut

Maximumtemperatuur:       8  °C.
Minimumtemperatuur:        1  °C.

 02-03-2022

Grauwe gans bij de Grauwe gans-hut :

Op woensdag ochtend heb ik weer behoorlijk veel last. De pijn is weer hevig en ik besluit om even mijn gedachte te verzetten. Ik stap in de auto en ga een rondje maken. Vandaag probeer ik even naar de Grauwe gans hut te gaan. En zo ben ik na ongeveer een halfuurtje op de parkeerplaats. En ga ik via het moeraspad naar de hut.

Onderweg kan ik een paar leuke vogeltjes op de geheugenkaart zetten. Aan het begin van het pad kom ik eerst een mooie vink tegen. Om niet veel later verwisseld te worden door een matkop. En ze gaan er even goed voorzitten. zodat ik een paar mooie plaatjes kan schieten. Ik loop weer verder en er fladdert en fluit van alles, helaas is niet alles zichtbaar maar het geeft wel een mooi gevoel. En dan komt een koolmees langs zij en vliegt steeds met mij mee als ik verder loop.

En uiteindelijk zit de koolmees zo dichtbij dat ik niet weet of ik hem wel kan fotograferen. Uiteindelijk met een paar stapjes naar achteren lukt het. En zo knalt de koolmees de camera binnen. Om niet veel later toch maar weg te vliegen. Dan komt ook nog even een boomkruiper langs die wel wat moeilijker vast te leggen is doordat de boomkruiper maar steeds ondersteboven hangt.

Zo in de hut aangekomen, en wat zit daar. Twee grauwe ganzen. Ze doen de hut dus wel eer aan, de Grauwe gans hut. Ze zitten lekker in het zonnetje en ze gaan zich lekker poetsen. En ik maak dus een hele serie van dit poets werk.

In een van de boomtoppen zit de zeearend al weer te wachten. En speurt zo zijn kansen af.

Ik heb even mijn zinnen kunnen verzetten maar de pijn blijft de overhand nemen. Dus beslis ik om het voor nu af te sluiten, spullen te pakken en naar de auto te gaan. Dank voor het kijken en lezen. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *