Gezondheid

Maximumtemperatuur:      18  °C.
Minimumtemperatuur:       10  °C.

22-06-2021

Gezondheid:

Tja wat doe je als je gezondheid je in de steek laat. Nou dat is blijven vechten natuurlijk. Men zegt er is altijd licht aan het einde van de tunnel. Maar sommige tunnels zijn wel heel lang hoor pfff.

November 2020 begin ik met een ontstoken schouder en kom. Met heel veel fysiotherapie is het weer gelukt om de schouder en arm weer goed te gebruiken. Dit heeft me uiteindelijk 6 maanden gekost.

In de maand december 2020 vond mijn hart het ook wel even een goed moment, om weer op hol te slaan. En werd ik met blauw blauw, afgevoerd naar het ziekenhuis. Om vervolgens volgespoten te worden met medicatie om zo weer naar huis te kunnen. Je doet iedere keer weer een stap achteruit. En wat kost het een energie allemaal.

Ook mijn diabetes wilde maar niet onder controle komen. En werd er uiteindelijk overgestapt op nieuwe medicatie. Die natuurlijk niet onder de normale vergoedingen vallen en mij iedere drie maanden €187,00 euro’s kosten. Alsof het niks is. Het vliegt zo je portemonnee uit.

Gelukkig is de glucose waarde aan het stabiliseren. Het was weer een lange inregelperiode. Zo dacht ik nu, nu is het wel weer even genoeg. Nee dacht het lichaam laat ik de chronische oorontsteking maar weer even opkomen. Zo zat ik in december 2020 en jan 2021 weer vol met proppen in het oor. Ik hoop dat het nu toch echt driemaal scheepsrecht is. En dat ik er voor lange tijd vanaf ben.

Ook nu krabbelde ik langzaam weer een beetje op. En zag het er positief uit. Maar Corona bleef ook steeds roet in het eten gooien. Continu rekening houden met mijn dochter. En een dochter die continu rekening moet houden met haar vader. En dan ook nog rekening houdend met haar moeder die in het verzorgingshuis zit pff dat zijn toch wel een hoop stres momentjes. Dan zijn er nog de vele Corona testen die mijn dochter heeft moeten doen. In verband met haar stageplaatsen in de kinderopvang. Of dat er op school weer eens iemand geconstateerd was met Corona.

Dan was het altijd weer spannend heeft ze het wel of heeft ze het niet. Dit vreet energie. Gelukkig is zij iedere keer negatief getest. Ik slaap altijd al heel beroerd, maar nu is het wel heel slecht. Ik slaap inmiddels al 10 jaar met een Cpap masker. Dit door ernstige slaapapneu. Diverse malen in de afgelopen maanden ben ik midden in de nacht kots misselijk wakker geworden. Waar dat door komt geen idee. Ik probeer plannen te maken om naar Spanje te gaan en daar hopelijk tot rust te komen en weer te herstellen.

Maar ja Corona gooit iedere keer roet in het eten. Of eigenlijk het einde van de tunnel lijkt steeds weer verder weg te zijn. Inmiddels kwam er voor de vierde keer oorontsteking opduiken. Maar we zijn er nog niet. Ineens afgelopen week een bericht op tv, iets met Philips en beademingsapparatuur. Ik had het niet goed gehoord en gezien. Maar ik zij tegen me zelf moet er wel even naar kijken. Kijken of ik iets kan vinden op het internet. Nou ik hoefde niet te kijken, Inmiddels waren er in mijn mail box een aantal berichten binnen gekomen, van de leverancier van de Cpap apparatuur. Per direct mocht ik het bewuste apparaat niet meer gebruiken. Nou dat is lekker slaap al 10 jaar met dat ding heb het niet voor niks. Na overleg met mijn longarts en alles wikken en wegen toch besloten even te stoppen. (Maar dat zit me niet lekker ben inmiddels doodmoe) Aangezien er door Philips niet volledig of eigenlijk niet gecommuniceerd wordt over de gevolgen van het verdere gebruik van het apparaat. Ben ik toch weer gaan bellen met mijn longarts en na veel heen en weer bellen en overleg. Het advies gekregen om gezien mijn ernst van slaapapneu het apparaat te blijven gebruiken. Pff dat kan er ook nog wel bij. Einde tunnel waar ben je??

 

Met Vaderdag kreeg ik mijn 2e Corona prik en dat was wel weer even een cadeautje. En om het af te maken heb ik afgelopen week een darm verstopping erbij gekregen en is ook de oorontsteking weer gaan op spelen.

Het zijn vaak diepe dalen en hoge bergen om te belopen, maar we blijven maar positief denken. Zij ik heel gemakkelijk Pfff. Maar wat er nu ook gebeurt, ik ga nu definitief plannen maken om naar Spanje te gaan. Hopelijk knap ik daar van op.

Bedankt voor het lezen van dit blogje

Groetjes, Casper (leven-met)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *