Fietsen in Natuurpark Lelystad

Maximumtemperatuur:     15  °C.
Minimumtemperatuur:      03  °C.

22-10-2018

Fietsen in Natuurpark Lelystad:

Maandag middag ga ik met mijn Hulp-Boswachter op stap. We gaan met de hulp-boswachter haar nieuwe fiets een rondje maken in natuurpark Lelystad. We hebben alle spullen bij elkaar gepakt en staan klaar. Eerst even de fietsen achter op de fietsen drager zetten en dan zijn we klaar voor vertrek. Zo inmiddels op de A6 richting Lelystad de hulp-boswachter kijkt geregeld achterom om te kijken of haar fiets nog wel achterop staat. En die staat er gelukkig nog. Aangekomen bij Natuurpark Lelystad even de pas voor de slagboom houden zodat we naar binnen kunnen. De hulp-boswachter staat te popelen om op haar fiets te kunnen. We gaan als eerste gelijk naar het edelherten veld. Daar aangekomen is het stil geen hert te zien of te horen. Dus fietsen we even wat verder, om zo bij het uitkijk punt nog even de vlakte te inspecteren. Dan loopt ineens een edelhert onderlangs door het riet.

Even snel de camera pakken en nog snel een paar foto’s maken, voordat hij tussen de bomen verdwijnt. Inmiddels komt er ook een gezin met twee kinderen naar boven gelopen om te kijken of ze edelherten kunnen zien. Ze vragen mij of ik al een edelhert heb gezien. Geef aan dat het edelhert net de bosrand in is gegaan. Maar misschien hebben we een beetje geluk dat hij zo langs het pad komt lopen. En inderdaad ik spot het dier een geef aan dat als ze naar het hoekje lopen dat ze hem vanzelf tegen komen. Ik schuif met mijn camera wat takken op zij en fotografeer zo het langs lopen edelhert.

We pakken weer de fiets en help ik de hulp-boswachter even van de heuvel af. We fietsen nu verder en gaan kijken bij de wilde zwijnen. Die er dit keer gelukkig wel zijn.

Dus stappen we lekker even af, en gaan we even fijn neuzen bij deze familie flodder. De een laat nog een hardere boer als de ander. De hulp-boswachter kijkt me aan en zegt, nou ja pap hoor je dat. Wat een stelletje zijn het toch zegt de hulp-boswachter. Tja wie de huur niet betaald die moet er uit denk ik bij mezelf. We kijken lekker naar de familie flodder en maken een paar leuke foto’s.

Zo kom pap we gaan weer verder, oké waar gaan we naar toe vraag ik. We gaan naar de Davidsherten kijken en daar lekker even zitten. Nou prima plan op naar de Pater Davidsherten. En wat een geluk weer ze liggen met zijn allen op de droog gevallen slikplaat heerlijk in het zonnetje.

En we kijken onze ogen weer uit. Even lekker wat drinken, en een koekje met krachtvoer naar binnen werken. Dan staat een van de Pater Davidsherten op. En gaat via de slikplaat naar de waterrand. Ja je zal maar dorst hebben dan moet je tot aan je knieën door de modder banjeren.

Maar het Pater Davidshert laat zien er geen enkele moeite mee te hebben. En is in korte tijd bij het water. En neemt even een lekkere paar sloken van het gemeente pils. Wij hebben ons drankje ook genomen en stappen weer op. We fietsen om het veld van de Pater Davidsherten heen en ik maak aan de overkant nog een paar foto’s van het Pater Davidshert wat inmiddels weer terug komt lopen over de slikplaat.

We fietsen weer lekker verder en gaan naar het veld van de Przewalskipaarden en de wisenten. Hopelijk spotten we ze ook. Bij het eerste deel helaas geen grote grazers te vinden dus fietsen we door. En geluk de hulp-boswachter spot de Przewalskipaarden en gaan we even naar het uitkijkpunt.

Ze staan wel ver op het veld maar met de grote lens is dat niet echt een probleem. De hulp-boswachter pakt haar verrekijker en tuurt heerlijk mee. Nou nu maar hopen dat we de grote bakbeesten ook nog kunnen vinden de wisenten. De verrekijker gaat weer even in het fietsmandje en we stappen weer op. Op naar de wisenten. En ja daar liggen ze bij de kraal van de wisenten. Dus nog even afstappen en kijken. En natuurlijk plaatjes schieten.

Een van de wisenten ligt voor aan en is erg lui. Lui van het eten hij probeert op te staan maar is een beetje top zwaar. Dus dan maar even de gekke rol techniek gebruiken om weer met vier hoefjes aan de grond te komen.

Wat een maf gezicht is dat toch dat zo een kolossaal beest zo ligt te rollen. Geweldig om te zien. We stappen weer op en fietsen terug naar de auto waar we moe en voldaan weer alles op en inladen. En lekker naar huis rijden. We hebben het weer heerlijk gehad. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *