Even een klein stukje wandelen vandaag

Maximumtemperatuur: 2  °C.
Minimumtemperatuur:  1  °C.

02-01-2017

Maandag morgen eerst even een controle rondje gedaan langs het Oostvaardersbos. Heel rustig en op dit moment geen edelhert te zien. Het vuurwerk heeft wel wat teweeg gebracht bij de edelherten. Wel komt er nog even een mooi roodborstje uit het riet. Die kan ik dan mooi even op de foto zetten. Nu ben ik onderweg naar het Oostvaardersveld via de trekweg en de praamweg. Langs de trekweg kom ik nog een paar reeën tegen. Ik rij nu even door en parkeer de auto bij de Kitsweg. Daar loop ik nog even een klein stukje. Een paar mooie karpers komen even gedag zeggen wat een kanjers zijn het toch. Even verder op is er een ADHD acrobaat bezig.

Ik kan bijna niet scherp stellen zo snel zijn de staartmeesjes. Nog even een matkopje op de foto. En dan loop ik weer naar de auto.

Heb veel last van het lichaam. Vlak bij de auto staat Leo de boswachter buiten en gebaard naar me dat ik een kopje koffie moet komen halen. Ik loop het hek door en wordt weer hartelijk ontvangen. Ik neem even lekker koffie en schuif aan bij de boswachters. We kletsen weer wat af en er wordt weer genoeg koffie weg gedronken. En zo tikt de tijd weer weg. Ik ben wel weer even lekker op temperatuur gekomen en heb even de spieren een beetje kunnen ontspannen. Ik zeg iedereen weer gedag en de beste wensen zijn weer uitgedeeld en ik ga lekker naar huis. Buiten zeg ik Leo nog even gedag en dan loop ik naar mijn auto. Ik stap in en ga weer richting huis. Via de knardijk draai ik de praamweg weer op en rij zo richting de grote Praambult. Bij het voorbij rijden van het Praambos zie ik ineens twee fietsen staan in het Oostvaardersveld. Ik denk nog nee dat heb ik verkeerd gezien. Ik draai de auto en rij even terug en inderdaad daar staan twee fietsen. Ik kijk even verder door het Oostvaardersveld en ja.

Daar staan mensen tussen de paarden die daar niet horen te komen. Ik bel Leo de boswachter en hij komt die kant op samen met boswachter Jakko. Bij thuiskomst hoor ik dat er uiteindelijk zes mensen een waarschuwing hebben gekregen. Later op de dag wordt er ook nog een drone vlieger op heterdaad betrapt. Er was hier duidelijk verstoring van de dieren aangezien er verschillende groepen met ganzen opvlogen en heel onrustig waren. Nu lekker op de bank en even rustig aan doen.

Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *