De fiets ronde Oostvaardersplassen

Maximumtemperatuur: 2  °C.
Minimumtemperatuur:  1  °C.

03-01-2017

Vandaag voor het eerst sinds lange tijd samen met de hulp-boswachter op stap. En we gaan even een stukje op de fiets. We pakken onze spullen en fietsen naar de Oostvaardersplassen. Via het Seizoenenpad, Junipad en het Pirellipad komen we via de fietsbrug in het Oostvaardersplassen gebied. We besluiten om naar het kiekendief uitkijkpunt te fietsen. Zo aangekomen stappen we even af het is behoorlijk koud dus de hulp-boswachter moet ook even beweging hebben. Het is heel stil en zo boven op het uitkijkpunt staat best wel wat wind. We lopen weer naar beneden en pakken de fiets. We besluiten om nog even een stukje door te fietsen naar het Lepelaar uitkijkpunt. Hopelijk kunnen we daar nog wat zien. Halverwege stoppen we nog even aangezien we een paar edelherten in het Oostvaardersbos zien staan.

Zet de fiets even op de standaard en pak even de camera er bij. Gelukkig kan ik nog een paar mooie foto’s maken zo tussen de bosjes door. Dan komt er iemand aangelopen die ook aan het fotograferen is. We raken aan de praat en ik vraag op een gegeven moment bent u niet Fred. Ja geeft Fred aan dat ben ik, ik stel mezelf ook nog even voor en geef dan nog aan dat we elkaar een keer eerder ontmoet hebben samen met Martin. We kletsen even wat en Fred gaat dan gauw weer aan de wandel en wij verder met de fiets. Het is veel te koud om lang stil te blijven staan. We fietsen verder en zijn bij het lepelaar uitkijkpunt. Ik zet de fiets neer en we lopen naar de picknick tafel. Daar aangekomen vliegen er nog een paar baardmannetjes voorbij. En dan horen we een hoop geritsel uit het riet komen.

En daar komen ineens drie konikpaarden aangelopen. En zo brutaal als ze zijn komen ze gelijk op ons afgelopen. We nemen wat afstand en kijken op een afstandje weer naar het vrolijke drietal. Dan komt de brutaalste van de drie weer op ons afgelopen en snuffelt even aan mijn jas. Heel leuk maar ze zijn me veel te groot. We lopen verder naar achter en lopen weer naar de fiets. De drie musketiers lopen achter ons aan en lopen vervolgens naar beneden naar het Oostvaardersbos.

Daar gaan er twee nog lekker even stoeien. En de derde neemt een modderbad.

We zijn alle twee behoorlijk koud geworden en gaan naar huis. Ik fiets even stevig door aangezien we het echt heel koud hebben. Bij de fietsbrug maak ik nog even de laatste foto. En stop ik de camera weer in de tas. Uiteindelijk zijn we veertig minuten buiten geweest maar we zijn ijsklompjes geworden. Ondanks de speciale ski onderkleding brrr. Nu samen lekker op de bank onder het dekentje en samen met de hulp-boswachter de foto’s aan het bekijken. We worden er niet warmer op dus maar lekker even een kopje warme koffie, en een warme chocomel voor de hulp-boswachter.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *