Edelherten weer in het Oostvaardersbos

Maximumtemperatuur: 5  °C.
Minimumtemperatuur:  0  °C.

08-01-2017

Zondag ochtend ga ik even op stap. Ik heb veel pijn maar ga toch even lekker naar buiten. Zal proberen een paar edelherten te spotten in het Oostvaardersbos. Door het vuurwerk en door de windrichting van afgelopen oudejaarsdag zijn de edelherten erg geschrokken. En waren ze massaal verdwenen uit het Oostvaardersbos. De afgelopen dagen ben ik af en toe even gaan kijken in een heel kort wandelingetje en gelukkig zag ik af en toe een paar edelherten. Hoop dat vandaag de groep weer wat groter geworden is en dat ze weer rust kunnen vinden in het Oostvaardersbos. Ik pak mijn spullen bij elkaar en ga met de auto richting het Oostvaardersbos. Ik parkeer de auto en loop het bos binnen. Even kijken waar ik naar toe loop wil namelijk niet te ver lopen. Ik denk dat ik weet waar ik een paar edelherten kan vinden. Ik loop op mijn gemak daar naar toe. En inderdaad tussen de bomen door zie ik ze staan.

Diafragma f/6.3 sluitertijd 1/800sec ISO-12800

Mij hebben ze inmiddels allang zien staan en ze kijken met indringende blik terug en houden me goed in de gaten. Ik loop wat verder in de hoop dat ik ze bij het fietspad weer tegen kom. En wat een geluk er staat zelfs een hele grote groep ik loop langzaam die kant op en maak lekker wat foto’s.

Diafragma f/6.3 Sluitertijd 1/800sec ISO-5000

Dan schrikken een paar edelherten ergens van en gaat de groep weg. Ik wacht even en gelukkig komen er een paar terug. Maar ook dit groepje gaat weg en ik probeer er achter aan te lopen.

Want ik denk dat ik weet waar ze naar toe gaan en dat is het water. Dat zou heel mooi zijn om dat op de foto te kunnen zetten. Ik loop die kant dan ook op en kan nog net de laatste jonge edelhert uit het water zien komen.

Dat is jammer nou volgende keer beter. Ik moet even een beetje op adem komen en even de spieren laten ontspannen. Ik heb iets te snel door gelopen. Na een aantal minuten word ik toch wat koud en beginnen de verkrampingen weer op te spelen. Ik besluit dan ook om lekker weer naar de auto te lopen en in de warme auto te gaan zitten en de dag verder te plannen. Een maal in de auto eerst even op temperatuur komen. Ik ga zo met de auto naar de grote praambult om daar even te spotten. Tijdens mijn rit daar naar toe besluit ik even om bij het Kotterbos aan de Kotterbosweg langs te rijden. En het is weer raak hoor ik vind weer een afval dumping.

Vuilniszakken met zo te zien plastic, en er is het een en ander aan spullen tussen het riet gedumpt. Uiteraard maak ik weer wat foto’s en stuur deze gelijk door naar de boswachters Bertwin & Leo. Ook zie ik vermoedelijk boswachter Jan nog rijden op de trekweg. Ik start de auto weer een ga nu naar de grote Praambult rijden onderweg zijn sommige stukjes nog behoorlijk glad. Vlak voor dat ik de praamweg op rij word ik weer mooi opgewacht door een mooie nou ja mooie meer een verzopen buizerd.

Ik ga weer verder en ga eerst even naar de Poelruiterhut. Op de praamweg parkeer ik de auto en loop ik naar de Poelruiterhut. Door de kou en sneeuw en ijs dat hier nog ligt ontstaat er mist prachtig om te zien zo boven het wateroppervlak.

Zo ik ben in de Poelruiterhut en daar zijn twee collega spotters aanwezig. Ik ken ze wel van gezicht maar niet bij naam. Het is behoorlijk koud maar doe toch even mijn tas af. Er zijn een paar mooie jonge zwanen op het ijs en het is druk met ganzen.

De ganzen maken er in ieder geval een leuk schouwspel van voor ons. De een schaats nog verder als de ander. Er is zelfs een moment dat het wel op kunstrijden lijkt.

Heel leuk om te zien. Ook is J-p intussen binnen gekomen van Natuur waarnemers Flevoland. Na weer even het een en ander gekletst te hebben komen er een paar mooie wilde zwanen aangevlogen. Dit is dan weer een foto momentje waard.

Ik pak vast mijn spullen bij elkaar en ga dan naar de auto lopen. Lekker de auto gestart en lekker warm worden in de auto nu nog even langs de grote Praambult. Hier nog een paar mooie foto’s maken. En dan naar huis en ook nu zit de buizerd er weer, wel op een ander plekje maar hij zegt me weer vriendelijk gedag. Nu op naar huis en lekker een warme kop koffie en even wat eten. Ook de middag medicatie niet vergeten en dan heerlijk even in de rust stand.

Graag tot een volgende blog.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *