Eerste rondje van 2017

Maximumtemperatuur: 2  °C.
Minimumtemperatuur:  1  °C.

01-01-2017

Zondag middag mijn eerste rondje weer gemaakt met de auto. Even naar buiten om weer even een frisse neus te halen. Helaas wil het lichaam nog niet echt mee werken en hoop ik snel weer wat meer op pad te kunnen. Nu wil ik graag een ieder een heel mooi gezond en liefde vol 2017 toe wensen. Vanmiddag even de spullen bij elkaar gepakt en even een controle rondje gemaakt. Eerst even naar het oostvaardersbos gereden en daar vanuit de auto even gekeken of ik de edelherten kon spotten. Helaas niks kunnen zien dan toch maar even naar mijn plekje rijden en dan even het bos in lopen. Via de natuurlijke paden een van de weinige paden in het bos die er gelukkig nog redelijk goed bij ligt. Ook tijdens mijn zeer korte zoektocht in het oostvaardersbos ben ik niks tegen gekomen. Nu lekker naar de auto en dan rijd ik nog even door om mijn controle rondje af te maken. Tijdens de auto rit richting het Oostvaardersveld kom ik nog een mooie buizerd tegen langs de kant van de weg.

De buizerd is lekker zijn hapje aan het op peuzelen. Ik kan er een mooie serie foto’s van maken. Na de buizerd op de foto gezet te hebben ga ik verder. In de lage-vaart bij de trekweg zie ik een grote zaagbek zwemmen. Ik probeer het vanuit de auto vast te leggen. Maar dat is niet makkelijk met al het riet er voor.

Na een paar minuten ga ik weer verder en draai nu de praamweg op en stop even bij de grote Praambult. En ja hoor hier zijn bijna alle vuilnisbakken opgeblazen met vuurwerk. Ik maak een aantal foto’s en stuur deze even door naar Bertwin de boswachter van Staatsbosbeheer. Ze kunnen het ook niet laten om de boel kapot te maken te triest voor woorden eigenlijk.

Ik rij weer verder en stop bij de praamweg tegenover de Oeverloperhut. Hier parkeer ik de auto. Ook de auto’s van twee collega spotters zie ik staan. Ik loop nu door het hek en ga via het poelruiterpad naar de poelruiterhut. Aangekomen in de hut zie ik de collega spotters ook zitten. Ik wens Johannes en J-p een gelukkig en gezond 2017 en hierna kletsen we even bij. Na een minuut of vijf moet ik het al voor gezien houden ik krijg veel pijn en heb het koud. Intussen is ook Alex ook een spotter van natuur waarnemers Flevoland de hut binnen komen lopen. We stellen elkaar even voor en ik geef dan aan weer lekker naar de auto te gaan. Johannes gaat ook mee hij was al ruim een uurtje in de hut. Bij de auto spieken we toch nog even bij de oeverloperhut. Ook hier is het helaas heel rustig. In de verte zwemmen wel twee mooie mannetjes nonnetjes.

Zet het wel op de foto maar het is een beetje te ver weg. Zo nu naar de auto, en vlak bij de auto nog even een mooi rietgorsje op de foto zetten. Ik zeg Johannes gedag en stap lekker in de auto kachel hoog en even op temperatuur komen. Nu via de praamweg en trekweg weer naar huis. Lekker een kopje koffie met een oliebol. Niet heel gezond maar wel erg lekker. En zo is er aan het eerste controle rondje weer een einde gekomen.

Hopelijk komen er betere tijden aan en kan ik weer wat meer blogjes schrijven en natuurlijk mooie foto’s maken.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *