Edelherten houden me in de gaten

Maximumtemperatuur:     5  °C.
Minimumtemperatuur:      2  °C.

28-12-2017

Edelherten houden me in de gaten

Donderdag ochtend, ik ben al weer heel vroeg wakker veel last van het lichaam. Het was half vijf vanmorgen. Maar heb inmiddels bloed laten prikken voor verder onderzoek. Zo dat heb ik weer achter de rug. En na een kopje koffie besluit ik even om een frisse neus te halen. Ik doe vandaag een rondje dichtbij huis. En om een klein beetje in beweging te blijven pak ik vandaag weer de elektrische fiets. En zo fiets ik via het Seizoenenpad, Junipad, en het Pirellipad naar de fietsbrug. En zo fiets ik naar het Jan van den Bosch uitkijkpunt. Wonderlijk genoeg schijnt even het zonnetje. Dus snel even de camera pakken en een paar landschapjes maken.

Het is behoorlijk fris vind ik, dus snel weer op de fiets om in beweging te blijven. Bij het fietspad wat naast het Oostvaardersbos loopt staan een paar grote edelherten mij op te wachten. Ik stop en stap van de fiets. Ik maak een paar mooie plaatjes en loop dan langzaam hun kant op.

Ik wil ze niet te veel laten schrikken en hoop dat ze zo het Oostvaardersbos in zullen lopen. Helaas doen deze gekkies dat niet en plonsen ze het water in brrr. Twee jonge dames blijven voor mij lopen en gaan uit eindelijk het Oostvaardersbos in.

En natuurlijk staat er ook weer een grote groep met edelherten in het Oostvaardersbos. Ik kan het toch niet laten om weer een paar foto’s te maken. Nu ga ik nog even kijken bij het lepelaar uitkijkpunt en hoop ik natuurlijk nog wat mooie edelherten te zien. En tijdens het fietsen daar naar toe volgt een groepje edelherten mij in het Oostvaardersbos. Ik zie dat ze wat afbuigen richting Jac P Thijsseweg.

Dat betekend dat ze vermoedelijk strak uit het bos komen en het fietspad oversteken. Dus stel ik mij strategisch op aan het einde van het fietspad. En in de verte zie ik ze inderdaad deze kant op komen. Maar mij bekruipt ook het gevoel dat ik van dichtbij in de gaten wordt gehouden. Dus draai ik me even om en wow daar staat toch echt een grote groep met edelherten.

Die mij inderdaad in de gaten aan het houden zijn. Maar zij blijven staan en ook ik blijf rustig op mijn plek. Dan komen er inderdaad een paar edelherten uit het Oostvaardersbos gelopen en steken het fietspad over.

Het groepje edelherten achter mij hebben het wel gezien en trekken zich verder terug in het riet op het schiereiland. Ik pak ook weer mijn stalen edelhert en fiets weer. Ik fiets nog even naar het Frans Vera pad om daar even te kijken of ik nog wat leuks kan zien. Onderweg stop ik nog even om een paartje slobeenden vast te leggen. Zo fiets tegen het hekje geparkeerd en op slot gezet. En nu even een klein stukje het Frans Vera pad op lopen. Hmm volgens mij loopt er een vos op de vlakte even de camera er bij en inderdaad een vos.

Nou even wat foto’s maken. En dan prikt weer even het zonnetje door de bewolking en dat maakt het wel een stukje aangenamer. Het lichaam verteld dat het genoeg is geweest voor vandaag dus maak ik de laatste foto’s voor vandaag. Ik loop weer naar de fiets en start de hulp motor en fiets weer terug naar de fietsbrug. En zo fiets ik weer lekker naar huis en warm ik mezelf bij thuiskomst op met een lekker kopje koffie. Bedankt weer voor het lezen en kijken. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *