Edelhert close encounter

Maximumtemperatuur:     21  °C.
Minimumtemperatuur:      06  °C.

06-10-2018

Edelhert close encounter:

Zaterdag ochtend ga ik weer eens lekker op stap met mijn hulp-boswachter. En gaan we naar Natuurpark Lelystad. We hebben de spullen gepakt en gaan die kant op. Ook gaat de scootmobiel mee. Aangekomen bij het natuurpark pak ik de scootmobiel uit de kofferbak en zet hem in elkaar. Zo we zijn er klaar voor. Eerst gaan we even kijken of die gekke otters er misschien zijn. Maar helaas kunnen we ze niet zien en gaan we snel verder. Op naar hopelijk de edelherten. De hulp-hulpboswachter maakt even het hek open bij het wild rooster. Zodat ik niet met de scootmobiel over het wildrooster heen hoef en dat is heel fijn dat dat niet meer hoeft. Even verder zien we in de verte de moeflons staan en die leggen we even vast.

De hulp-boswachter kijkt even door de verrekijker en geeft aan dat ze ook de edelherten verderop ziet staan. Dus hop snel op de scootmobiel en achter de hulp-boswachter aan. En inderdaad staan daar twee mooie herten. Nu maar hopen dat ze even burlen.

De twee edelherten kijken ons even aan en een van hen denkt nou ik ga me mooi uit de voeten maken en verdwijnt in het hoge riet. De ander blijft nog even poseren zodat ik nog wat meer foto’s kan maken. We gaan verder en gaan naar het uitkijkhutje om over het edelherten veld heen te kunnen kijken. Boven maak ik nog wat leuke foto’s van de hulp-boswachter en van het uitzicht. We rijden weer met de scootmobiel het pad naar beneden. En dan schrikken we alle twee een beetje.

Ineens komt daar een gewei boven de greppel uit naast het pad waar we oprijden, en staan we oog in oog met een hert. Pff even stukje door gereden en op veilige afstand een paar foto’s gemaakt. Het hert blijft ons volgen en steekt achter ons het pad over waar hij even blijft staan.

We horen een zachte brul, en aan de overkant van het pad en ver in het veld komt ook een groot hert te voorschijn. Het edelhert kijkt onze kant op en geeft ook even een brul.

Ik zeg tegen de hulp-boswachter dat we even een veilige plek op zoeken. Aangezien de herten elkaar staan aan te staren. En je weet nooit wat de volgende stap is. We rijden verder met onze ogen gericht op beide herten. Het edelhert wat het dichtstbij ons was volgt ons op rustige afstand. En verder op het pad versperd hij de weg. En moeten we toch eerst weer een stukje naar achter. Maar hij heeft het gezien en gaat zelf ook verder naar achter het bos in en laat ons rustig passeren.

Zo dat was wel even kikken zij de hulp-boswachter. Nou dat was het zeker. Nu kijken of we de zwijnen kunnen zien. Maar helaas die vinden we niet. Nog even kijken of we de pater davidsherten kunnen vinden vanaf het uitkijkpunt, maar ook hier helaas geen pater davidshert te zien. We nemen even wat lekkers en wat te drinken. En gaan dan via de paden terug. De accu van de scootmobiel laat het even afweten omdat ik hem een poos niet heb kunnen gebruiken. De accu is op dit moment wat aan de zwakke kant en snel leeg. Zo de hulp-boswachter leeft zich nog even uit in de speeltuin en tokkelt en glijd er op los. Bedankt voor het kijken en lezen nu is het tijd om naar huis te gaan. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *