Controle rondje Oostvaardersbos & Oostvaardersplassen

Maximumtemperatuur:     3  °C.
Minimumtemperatuur:     -1  °C.

07-01-2018

Controle rondje Oostvaardersbos & Oostvaardersplassen

Zondag ochtend maak ik even een controle rondje langs het Oostvaardersbos of wel Fluitbos en een stukje Kotterbos. Ik parkeer de auto en loop even naar het hek en kijk het Oostvaardersbos in. Alles ziet er goed en rustig uit. Een paar mooie edelherten komen aangelopen en lopen langs het riet het Oostvaardersbos in.

Natuurlijk kan ik het niet laten en maak ik wat mooie plaatjes van de edelherten. Na een poosje gestaan te hebben heb ik het toch wel koud. Stap weer in de auto en rij langs het Oostvaardersbos terug richting het Buitencentrum de Oostvaarders. En via de Buiten ring vervolg ik de route naar het Kotterbos. Ook hier lijkt alles in orde te zijn. Nog even naar de ander kant van het kotterbos om de nieuwe parkeer gelegenheid te bewonderen aan de Kotterbosweg en de weg afsluiting te zien. Ook hier is het vandaag rustig. Ik draai de auto weer om en vertrek nu via de trekweg richting het Oostvaardersveld. En parkeer de auto uiteindelijk bij de Kleine Praambult. Ik pak de scootmobiel uit de kofferbak en zet hem in elkaar. Eerst rij ik met de scootmobiel even de Kleine Praambult op en heb dan een prachtig overzicht over de Oostvaardersplassen.

Ik maak wat mooie plaatjes en ga dan als een speer weer naar beneden. Ik ga nu het praambos door. En hoop dat ik zonder al te veel moeite bij de oeverloperhut kan komen. Aangezien ook in dit gedeelte de essen ziekten heeft toegeslagen is er met groot materieel over de paden gereden. En dat hebben de wandelpaden of in mijn geval scootmobiel pad geen goed gedaan. Ik bereik het oeverloperpad en steek over naar het poelruiterpad en rij zo snel mogelijk naar de poelruiterhut. Jeetje wat heb ik het koud brrr. Ik kom de poelruiterhut binnen en zeg de overige mensen gedag. Een collega spotter Wim van Natuurwaarnemers Flevoland zegt me ook nog even gedag. Ik ga naast hem zitten en we raken even aan de praat. Inmiddels lopen er best wel wat mensen in en uit en is het met tijden best druk. Maar een van onze ogen houden die buiten wereld wel in de gaten. Want je weet maar nooit wat er voorbij kan komen. En dan zien we de blauwe kiekendief dame aan komen de Nikon in de aanslag en knallen maar.

De blauwe kiekendief is niet onder de indruk van dat ratel geluid, en heeft er zelfs een beetje schijt aan. Nou dat is me wat. Ik pak de spullen en ga verrekken ik bedoel natuurlijk vertrekken. Ik heb het veel te koud. Wim en ik zeggen elkaar even gedag en groet de mensen in de hut. Bij het verlaten van de hut wordt ik nog even verrast door een torenvalk.

Nu snel in turbo stand naar de auto. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *