Caravaca de la Cruz

Maximumtemperatuur:      23  °C.
Minimumtemperatuur:       13  °C.

 Jan 14-01-2022

Caravaca de la Cruz:

Via de NCM Nederlandse Club Mazarrón konden we naar Caravaca de la Cruz gaan. Zo gingen mijn vader en ik samen naar Caravaca de la Cruz. Van ons huis is het ongeveer een uur en twintig minuten rijden. Meestal iets langer aangezien de wegen hier niet recht zijn. En zo vertrokken wij in januari richting Caravaca de la Cruz.

Even wat historie van Caravaca de la Cruz

Het is de vijfde heilige stad van het katholieke christendom, samen met Rome, Jeruzalem, Santiago de Compostella en het klooster van Santo Toribio de Liébana te Camaleño. Het was de toenmalige paus Johannes Paulus II die dit voorrecht in 1998 aan de stad schonk. De stad Caravaca de la Cruz mag om de zeven jaar dit groots vieren. De laatste viering was in 2017 dat betekend dat in 2024 het weer groots gevierd mag worden. hopelijk lukt dat vanwege de corona die naar mijn idee niet meer weggaat.

Caravaca wordt gedomineerd door het middeleeuwse kasteel van Santa Cruz, en bevat verschillende kloosters en een mooie parochiekerk. In de kerk bevindt zich een wonderbaarlijk kruis gevierd om zijn genezende kracht.

Ter ere van dit kruis wordt een jaarlijks festival gehouden. Caravaca is de thuisbasis van vele monumenten en musea, waarvan er veel belangrijke toeristische attracties zijn. Vooral het paarden van de wijn museum is een bezoekje waard. Samen met processies en optochten van de Moren en de Christenen is de viering van de Paarden van de Wijn bijzonder relevant.

Inmiddels hebben we de auto geparkeerd en gaan we naar het plein ( Plaza del Arco ) waar we eerst even een kop koffie drinken voor dat we weer verder gaan.

Ik doe dit samen met mijn vader en twee andere mensen bij La Bodega om zo de drukte een beetje te vermijden. Nou hoor ik jullie denken. Bij La Bodega kan je dus ook koffie krijgen en niet alleen wijn. Na de heerlijke warme koffie gaan we verder en stoppen we eerst bij de parochiekerk de el Salvador (Parroquia de El Salvador).

Daar kan ik een aantal foto’s maken. Wat niet makkelijk is aangezien je altijd licht te kort komt in dit soort gebouwen. Maar al met al mooie en zeer bijzonder foto’s kunnen maken. NU vertrekken we naar het paarden wijn museum. (Museo Cabellos del Vino) Wat een pracht en praal heel mooi om te zien.

Het museum is niet groot maar wel leuk om een keer te bezoeken. Het gebouw is uit de 17e eeuw en ligt in het Historische centrum. De verhalen worden verteld en zichtbaar gemaakt in verschillende ruimtes.

Na deze pracht en praal gaan we verder en lopen we nog een stukje de oude binnen stad door. Na deze wandeling waar ik eigenlijk al weer veel te veel heb gelopen moeten ik nog even alle zijlen bij zetten om normaal naar boven te kunnen klimmen. Aangezien ons hoogte punt van vandaag op het hoogste punt van de stad staat.

Basílica-Santuario de la Vera Cruz.

Basílica-Santuario de la Vera Cruz. Klein stukje historie over de Basiliek: Het is een katholieke basiliek in de stad Caravaca de la Cruz (regio Murcia, Spanje). De bouw begon in 1617, met ontwerpen van de belangrijke hofarchitect Fray Alberto de la Madre de Dios. Op de top van een heuvel, in de stijl die heerste in de eerste barok, op een oude middeleeuwse kapel waarin een Lignum was gevestigd Crucis, dat wil zeggen, een fragment van het ware kruis waarop Jezus Christus werd gekruisigd. Het werd voltooid in 1703. (bron: wikipedia)

Het is er lekker rustig en er zijn niet veel mensen. Dat is voor de foto’s natuurlijk heel fijn zo hoef je niet uren te wachten om het juiste plaatje te maken. En zo kan ik lekker wat aan rommelen. Uiteindelijk ga ik ook even binnen kijken. Tjonge wat een imposante bouwwerken allemaal ik kijk mijn ogen uit.

Na dat we dit alles goed hebben bekeken en op de foto hebben gezet, is het tijd om te vertrekken naar de auto. Ik loop samen met mijn vader rustig terug naar de auto om zo weer te vertrekken richting huis.

Bedankt weer voor het kijken en lezen. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *