Bruine kiekendief en de Buizerd

Maximumtemperatuur:     22  °C.
Minimumtemperatuur:      08  °C.

 28-08-2022

Bruine kiekendief en de Buizerd

Ik ga vandaag weer even naar het Oostvaardersveld. Alles gepakt en op naar het veld. Aangekomen ter hoogte van de poelruiterhut, staan er toch een hoop auto’s langs de kant hmm. Dan ga ik naar de krakeend hut. aangekomen op de knardijk zet ik de auto netjes neer en ga zo de route naar de krakeendhut volgen. Een buizerd laat weten dat ik wel achter hem aan kan vliegen, nou ja vliegen strompelen dan.

Het is ook wat bewolkt vandaag en dat maakt het in ieder geval niet zo heet en benauwd. Aangekomen zit de oeverloper al te wachten om op de foto gezet te worden. tja en dan willen ze ineens allemaal op de foto. Het witgatje de bontbekplevier en de kieviet die uiteindelijk toch niet op de foto wilde.

Met een hoop getoeter en geblaas komt de grauwegans fanfare ook landen. Dan vliegt er vermoedelijk toch een rover over ik kan hem alleen niet zien. Maar de slob eenden stoppen met slobberen en verlaten de plas.

Ook de net gelanden fanfare ganzen pakken hun spullen weer in, en vertrekken als een muzikaal kwartet weer weg.

Inderdaad zie ik niet veel later en ver weg in het Oostvaardersveld de zeearend hoog in de boom zitten.

Als enige achtergebleven held is de jonge oeverzwaluw. Die nu alle ruimte heeft om even zijn vlieg oefeningen te doen.

Tja en dat kan ik dan weer vast leggen oké proberen vast te leggen. Inmiddels komen de oeverlopers en de bontbekplevier weer terug. De bondbekplevier gaat even badderen en neemt daar even lekker de tijd voor.

Er komt weer een grote groep met ganzen aangevlogen, een van de ganzen is erg opvallend. Deze gans is namelijk helemaal wit. De witte (grauwegans) fotografeer ik even en dat zijn best weer leuke plaatjes geworden.

Ook het witgatje gaat even badderen maar doet dat toch even iets meer privé op een afgelegen strandje. Helaas heb ik alles door en piept het witgatje zo de camera in.

Dan vliegen hoog de Bruine kiekendief en de Buizerd over. Zo die probeer ik even op de geheugenkaart te zetten. De Bruine kiekendief vangt dan een eendje en sleept deze mee de hoge begroeiing in.

De buizerd vliegt gewoon onverstoord verder. Ik ga ook weer even verder en ga terug naar de auto. Aangekomen bij de auto besluit ik wat ik nog zal doen, verder of naar huis. Ik besluit om nog even een gokje te wagen bij het pad van de grauwegans. En zo beland ik dan nog even in de grauwegans hut. En om maar gelijk met de deur in huis te vallen, de zeearend komt er aan. Die zet ik natuurlijk even op de foto.

Niet veel later komt ook nog een jonge lepelaar richting de hut gevlogen. Deze komt mooi langs de hut vliegen dus het ene na het andere plaatje beland op de geheugenkaart.

Dan zie ik aan de overkant van de hoekplas dit noemen ze trouwens de krentenplas een bruine vlek langs het riet. eerst denk ik nog zal vast een edelhert zijn. Ik pak de camera en zie dat het een zeearend is nou dat is zeearend nummer drie van deze ochtend.

De zeearend gaat zich even wassen ik zet het op de foto mooi wordt het niet aangezien het ruim 600 meter van de hut is. Maar het is te leuk om te zien dus ook maar een paar plaatjes maken. Na het badderen even flink schudden en wapperen met de vleugels. En dan gaat de zeearend er weer vandoor.

Zo ik ga er ook vandoor het is weer genoeg geweest voor vandaag. Nu snel naar huis en met de voetjes van de vloer op de bank. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met).

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *