Bontbekplevier

Maximumtemperatuur:     32  °C.
Minimumtemperatuur:      17  °C.

 25-08-2022

Bontbekplevier:

Ik ben heel vroeg wakker door de pijn en een onrustig lichaam. Nou ik ga er maar uit blijven liggen heeft geen zin. Ik neem maar lekker even een kop koffie en ga dan maar bedenken wat ik ga doen. Ik smeer wat boterhammen en besluit om maar even de pijn om te zetten in iets moois. Dus ga ik met de auto naar het oostvaardersveld. En zo maak ik om even over zeven uur in de ochtend de eerste mooie foto van een ree (bok) en zo begint de dag al weer wat zonniger.

Ik ben onderweg naar de krakeend hut want die zeearend blijft toch knagen. Ik hoop op nog meer mooie foto’s vandaag van de zeearend. Maar nogmaals natuur kan je niet dwingen. Als ik bijna bij de krakeend hut ben wordt ik even begroet door de aanwezige konikpaarden.

En zo kom ik na de koniks op de foto gezet te hebben aan in de krakeendhut. En inderdaad de zeearend is er ook maar erg ver weg. Hij is in ieder geval aan het eten.

Een aalscholver komt van het aalscholver eiland aangevlogen en komt langs de hut. Zo die heeft een behoorlijke beschadiging aan de vleugel. Gaat vast en zeker even naar de hangaar voor herstel werkzaamheden.

Aan de overkant van de plas houd een konikpaard alles goed in de gaten.

Dan land de eerste gast op het eiland en dat is de groenpootruiter. Eerst is de groenpootruiter nog een beetje schrikkerig. Maar dan gaan alle remmen los en gaat meneer even een bad nemen. Alle schaamte is zo maar overboord gegaan niet normaal.

De ree komt even kijken of alles wel verloopt volgens de badhuis regels van de krakeend plas. En verteld ook nog even met een volle mond dat er niet gegeten mag worden in de plas.

Ook badmeester Konik houd het allemaal goed in de gaten. Voor de hut vliegen regelmatig wat witte kwikstaarten rond. En uiteindelijk gaan ze op de rietpluimen zitten en maak ik dus snel wat foto’s.

Inmiddels is foto maatje Frans ook weer van de partij. En speuren we het water af. Wat leuk een volgend bad gastje is gekomen een kleine plevier. Na de eerste foto genomen te hebben bekruipt Frans en ik het gevoel dat het iets anders is.

Maar eerst even de geheugenkaart vol knallen. Zo nu eerst samen met Frans zoeken in het grote dikke vogelboek. Hé dat is een bontbekplevier en snel worden er nog wat foto’s gemaakt.

Voor mij de eerste bontbekplevier die ik voor de camera heb dus dat was wel weer even leuk. Dan is er ook nog een juveniele kleine plevier die op het eiland komt.

Nog even en er staat straks een zwarte ibis op het eiland. De groenpootruiter en de kieviet hebben even vergadering over het grofvuil wat allemaal achter gelaten wordt op het eiland.

Wie is nou eigenlijk verantwoordelijk voor het opruimen. Ze komen er niet uit en vliegen weer weg. Via de start en landingsbaan van het aalscholvereiland komt nu een KLM toestel aangevlogen. Het is vlucht knobbelzwaan, met bestemming oostvaardersplassen.

Door een geweldige flyby konden we dit KLM toestel nog even extra mooi vast leggen.

En als u denkt dat we de zeearend zijn vergeten nee hoor maar die zit al meer als een uur zijn maaltje naar binnen te werken. Dus ik denk dat hij een dikke aalscholver te pakken had. en niet veel later ging de zeearend uitbuiken in een boom op het oostvaardersveld.

Dan komt de watersnip even op het eiland en maken we een deal met hem.

De deal is dat de watersnip voor ons gaat kijken hoe het nou is met de zeearend en dat hij hem deze kant op stuurt. En dat gebeurt de zeearend komt onze kant op vliegen en maakt dan een bocht.

Ja niet onze kant op dus. Maar de zeearend gaat de mensen die in de poelruiterhut zit even verblijden. Hij land in de boom die vlakbij de poelruiterhut staat.

Nou dat was niet de deal watersnip. Rustig maar even wachten laat de watersnip weten. En de kieviet geeft het fluit signaal af.

En ja daar komt de vliegende deur, en inderdaad onze kant op. Nu wel langs de hut dus de de camera’s doen hun werk weer.

En ook de watersnip krijgt de deal. De deal was dat hij een fotoshoot krijgt met zijn maatje.

En zo vliegen de watersnippen de camera weer in of was het nou uit, nou ja maakt niet uit. Een mooie volwassen spreeuw met zijn spruit komen even de modder inspecteren.

Aangezien de konikpaarden graag een modderbad willen nemen. En vliegen daarna naar de koniks toe om het antwoord te geven.

Blijkbaar was het goed bevonden en gaan twee koniks gebruikmaken van het modderbad.

En zou is er dus genoeg spektakel vandaag. De konikpaarden sluiten voor mij de dag af en ik pak langzaam mijn spullen bij elkaar.

Ik heb genoten en heb de pijn wat naar de achtergrond kunnen brengen, Ik ga nu lekker naar huis en languit op de bank of bed. Om zo bij te komen van deze hele bijzonder ochtend. bedankt voor het lezen en kijken naar de bontbekplevier, en graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *