Wielewaal

Maximumtemperatuur:     30  °C.
Minimumtemperatuur:      15  °C.

 24-08-2022

Wielewaal:

Het is woensdag en ik vertrek naar de lepelaarplassen met de elektrische fiets. Zo aangekomen in een redelijk rustige lepelaarhut. Ook nu weer een aantal bekende waaronder Danny, Hans en Reinier. Het is buiten de hut redelijk rustig, maar er zijn wel veel eendjes aanwezig.

De tafeleend komt even poolshoogte nemen en ik hoor de ijsvogel. En inderdaad in een flits komt deze langs flitsen.

Ik kan nog net een paar foto’s maken op zeer grote afstand. Blijft altijd leuk om die blauwe flits te mogen zien. De dodaars is ook weer van de partij en tevens is de blauwereiger ook weer geland, in een van de bomen.

En dan niets vermoedend een gele vogel. Een van de mensen in de hut zegt daar is de wielewaal. Niet normaal nog nooit gezien. Ik sta tweederangs aangezien voor mij de corona nog steeds niet weg is en ik toch nog wat afstand wil bewaren.

En wat is deze wielewaal ook snel zeg. Het lukt me toch om een paar foto’s te maken. Die ik jullie toch wil laten zien. Niet alles is helemaal zuiver en scherp maar ben er toch heel blij mee. De wielewaal duikt een paar keer vanuit de hoge bomen naar het water. Om zo wat te drinken. dit alles gaat echt binnen een paar seconde en zie dan je moment met de camera maar te pakken pff super snel zijn ze.

En dan is de wielewaal ineens over de hoge bomen vertrokken. Wat een actie was dat zeg wauw. Zo nu weer even met beide benen op de grond. Of toch niet daar vliegt namelijk de purperreiger voorbij.

Het moet niet gekker worden. Nee dat vindt ook de blauwe reiger die richting de hut komt vliegen die wil namelijk ook wat aandacht. Hij laat even zien hoe gek hij wel niet kan doen, en dit moeten we natuurlijk vast leggen. ( hij doet een duikvlucht van de visarend na, dat zij de blauwereiger althans).

De kuifeend vrouw geeft even een badder moment weg en dat leggen we natuurlijk vast wel 18+ he.

Een bruine kiekendief, is de eenden bij het tweede eiland op scherp aan het zetten. En maakt een paar aanvals vluchten.

De eenden vliegen toch omhoog en zijn not amused. En dan nog een verrassing, en gezien door Hans een nonnetje vrouw op de hoek van het eerste eiland.

Heel in de verte in de aalscholver kolonie zie ik in de boom de zeearend zitten. Veel te ver voor een mooi foto maar neem hem toch. En als laatste van vandaag komt er nog een jonge kuifeend bij de hut.

Dit geeft toch wel een hoog aaaah gehalte en zet ik even op de foto. Bedankt weer voor het lezen en kijken naar de wielewaal. En graag tot een volgend blogje.

groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *