Bruine kiekendief boven het riet

Maximumtemperatuur:     8  °C.
Minimumtemperatuur:      2  °C.

22-01-2018

Bruine kiekendief boven het riet:

Maandag ochtend het is helaas weer grijs buiten en koud. Tja toch pak ik in de loop van de ochtend de elektrische fiets en ga ik eropuit. Ik ga even met de fiets een klein rondje maken bij de Oostvaardersplassen en het Oostvaardersbos. Via de fietsbrug aan het Koopvaarderspad kom ik het Oostvaardersplassen gebied in en kijk ik even bij het Jan van den Bosch uitkijkpunt. Op het kiekendief uitkijkpunt staan een paar edelherten lekker te grazen.

Ze zijn zo druk dat ze niet even omhoog willen kijken. Dan pak ik de fiets en fiets naar het Frans Vera uitkijkpunt. Maar eerst halverwege het fietspad nog even stoppen voor de edelherten in het Oostvaardersbos.

Aangekomen bij het Frans-Vera uitkijkpunt zie ik een grote zaagbek in het water liggen. Snel loop ik naar boven maar probeer me ook een beetje schuil te houden. Als ik de camera klaar heb loop ik verder om hoog en maak ik van af het uitkijkpunt een paar foto’s. En zoals vaker gaat de grote zaagbek er snel van door.

Ik maak wat foto’s van de vlakte en ben een beetje met de camera instellingen aan het spelen. Een beetje aan het spelen met de diafragma en sluitersnelheid.

Ik fiets weer naar het begin van het Frans-Vera pad om daar nog even te gaan kijken wat er langs komt vliegen. Niet veel later komen er een paar krakeenden aangevlogen. Wat een stunt vliegers als ze zo achter elkaar aan zitten.

Ik fiets verder en ga weer bij het Jan van den Bosch uitkijkpunt kijken. Bij het aankomen fietsen zie ik een bruine kiekendief vlak over het riet vliegen. Snel loop ik naar boven en pak de camera er vast bij. Nog snel een paar foto’s kunnen maken van de kiek. Een van de edelherten op het bruine kiekendief uitkijkpunt kijkt nu wel even in de camera. Dus zet ik het edelhert even op de foto.

Ik ga nog even langs de Bomenlaan om te kijken of de edelherten er zijn. Maar bij aankomst blijken ze op visite te zijn bij de buren. Ik draai me om en zie wel een prachtig groot Edelhert door de bomen schuiven. Ik hoop dat hij iets verder door loopt, dan komt het edelhert in het open deel van dit stukje bos. En laat daar nou net het zonnetje schijnen. Gelukkig loopt het edelhert op zijn gemak naar het open plekje.

En sta ik al klaar met de camera en dan klik ik er op los. Zo ik fiets terug naar huis en naar de fietsbrug. Vlak voor de fietsbrug staan er nog een paar edelherten op mij te wachten. En zo sta ik dan alweer even te fotograferen en naar deze mooie beesten te kijken. Jullie ook bedankt voor het kijken en lezen en graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *