Boulevard Kotterbos

Maximumtemperatuur:     9  °C.
Minimumtemperatuur:      5  °C.

25-01-2018

Boulevard Kotterbos:

Donderdag ochtend pak ik toch weer even lekker de elektrische fiets. Vandaag wordt het Boulevard bezocht in het Kotterbos dat is de bedoeling als het lichaam een beetje mee werkt. Eerst even de spullen bij elkaar pakken en dan nog even wat warm vocht tot mij nemen in de vorm van een kopje koffie. Hierna ben ik er klaar voor en vertrek ik via het Seizoenenpad, Junipad, en Pirellipad richting de Oostvaardersplassen. En bij het Koopvaarderspad ga ik de fietsbrug over en ben ik weer in het Oostvaardersplassen gebied. Ook vandaag moet ik het zijpad nemen naar het Natuur belevingcentrum de Oostvaarders.

Het hek zit nog dicht, dit alles heeft met de winteropenstelling te maken. Vlak bij het Natuur belevingcentrum staan twee edelherten op het pad die ik even mooi vast leg. Ook zet ik het Natuur belevingcentrum op de foto.

Ik fiets verder naar het Frans-Vera pad en ga daar even op mijn plekje kijken. Een konikpaard galoppeert op de vlakte naar zijn maatjes toe.

En niet veel later komt er een grauwegans aangevlogen die de landing gaat inzetten. Wat een mooi gezicht blijft dat ook.

Ik pak de fiets en ga richting het Boulevard in het Kotterbos. Tijdens het fietsen wordt ik ingehaald door een snelle vogel. Ik kan niet zien wat het is maar kan de vlek nog wel volgen. Gelukkig landt de vogel op een paar boom stronken. Maar het is wel heel donker op dat plekje. Toch pak ik snel de camera erbij, en schiet ik de vogel in de geheugen kaart.

Door een van mijn Twitter vrienden @AlmereNatuur die een foto poste van een sperwer en daar wat uitleg over gaf op Twitter,  weet ik dat het een sperwer is. Dat is leuk, soms ben je zoekend naar iets wat vanzelf voorbij komt. En bij het nemen van de volgende foto vliegt de sperwer al weer weg. Ik trek ook de vleugels weer aan en zoef naar het volgende wat komen gaat. Ik maak even een tussen stop bij het Frans-Vera uitkijkpunt en maak daar nog wat foto’s. Hierna fiets ik door naar het Kotterbos waar ik eerst nog even stop om op de nieuwe uitkijk berg te gaan kijken. Na dat ik weer in het dal ben gekomen fiets ik verder door het Kotterbos naar het Boulevard en het uitkijkpunt. Bij aankomst aldaar staat een van de hekken open hmm dat is niet de bedoeling. Ik maak er een paar foto’s van en bel gelijk even met de boswachters. Het hek moet inderdaad dicht en komen ze niet veel later het hek afsluiten. Het hek blijkt het pen scharnier en slot te missen. Het is voor nu in ieder geval even opgelost en zeg ik boswachter Mikal weer gedag. Het is tijd om verder naar het uitkijkpunt te gaan aan het Boulevard.

De konikpaarden staan hier vlak bij en dat is wel leuk ook een enkel heckrund staat gezellig tussen de koniks.

En ook op deze plek zijn de treinen die langs zoeven goed te zien en ook leuk om vast te leggen. Ik maak nog wat overzicht foto’s maar heb het na tien minuten wel gehad.

Ik heb het koud en sta vol in de wind. Ik pak de spullen bij elkaar en ga weer richting huis fietsen. Ik fiets nog even naar het Jan van den Bosch uitkijkpunt om daar nog even te spieken. En als ik boven ben zie ik een vos aan komen lopen op de vlakte.

En die komt steeds dichterbij. Hmm ik weet inmiddels precies waar de rakker naar toe gaat en ik probeer de vos te vlug af te zijn. Maar ja de vos is sneller dan het licht. Ik zit klaar om de vos overstekend op het wandelpad vast te leggen maar helaas.

Alleen de vos zijn achterste staat er op. De energie is weer op voor vandaag, en pak ik de spullen weer bij elkaar. Klaar voor vertrek naar huis. Maar zoals vaak wordt ik hier en daar toch even opgehouden door de diverse edelherten. Ook vandaag weer. Dank voor het kijken en lezen. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *