Bomenlaan Oostvaardersbos

Maximumtemperatuur:     7  °C.
Minimumtemperatuur:      2  °C.

16-01-2018

Bomenlaan Oostvaardersbos

Dinsdag middag even een rondje Oostvaardersplassen & Oostvaardersbos maken. Eerst breng ik de hulp-boswachter even naar school en dan pak ik de elektrische fiets. Ik fiets via het Seizoenenpad, Junipad & Pirellipad naar de fietsbrug aan het Koopvaarderspad. Als eerste ga ik even bij de ingang van het Oostvaardersbos aan het Hugo de Vries pad kijken. En dat is ook wel bekend als waar de bomenlaan staat. Maar daar staat nu even niks. Maar als ik me omdraai en naar de andere kant kijk. Daar staan wel al wat edelherten op mij te wachten.

En op de achtergrond houd een heckrund mij goed in de gaten. Na wat mooie plaatjes gemaakt te hebben fiets ik naar het Jan van den Bosch uitkijkpunt. En voor dat ik daar aangekomen ben staan de hindes mij nog even aan te kijken wat ik ga doen. Nee rustig maar dames ik fiets naar het uitkijkpunt.

Aangekomen op het Jan van den Bosch uitkijkpunt vliegen bijna letterlijk de grauweganzen om mijn oren. Nou ja bijna dan. Een mooie grote groep met smienten deinen op de golven voor het uitkijkpunt langs.

En wat een uitzicht heb ik weer vandaag. Door een klein beetje zon is het uitzicht over de vlakte heel mooi. En zo maak in dan weer een paar prachtige plaatjes. Dan komt de groep smienten ook nog even langs vliegen prachtig gewoon. Terwijl je ook gelijk kan zien wat zon en geen zon doet met een foto. Boven met zon en beneden zonnetje uit.

Zo alles weer gepakt en op naar het Frans-Vera uitkijkpunt. Maar halverwege het fietspad stop ik nog even om weer een edelhert vast te leggen. Het wordt wel wat eentonig met al die edelherten. Maar het is en blijven prachtige beesten. Bij het Frans Vera uitkijkpunt is het grijs en donker geworden. Maar dan piept toch even de zon door. En klik zo staat de hoogspanningsmast er zonnig op.

Het is de hoogspanningsmast  bij de grote praambult. En dat is toch wel een stukje weg een kilometertje of 6. Dan vliegt er ook nog even een Boeing 787-9 Dreamliner over het Oostvaardersplassen gebied. Dan fiets ik weer terug en ga nog even op het hoekje van het Frans Vera pad kijken. Een paar leuke kuifeendjes dobberen voorbij. En hmm zie wat vreemds. Een meeuw met een koptelefoon op.

Die is zeker naar Spotify aan het luisteren. Het moet niet gekker worden met die vogels. Even een mooie plaat schieten van het Natuur Belevingscentrum de Oostvaarders.

En dan toch nog maar een paar van de vlakte. Een grauwegans brengt even een actie moment en vliegt recht om mij af. Zal ik bukken nee dat hoeft gelukkig niet. Tijd om weer verder op te kijken. En nog maar een paar edelherten op de foto zetten. Dus zo gezegd en zo gedaan twee mooie edelherten op de landtong in de Oostvaardersplassen.

En dan nog maar eens vier edelherten op de vlakte. Ik kijk nog even een keer bij het Jan van den Bosch uitkijkpunt. Er zijn inmiddels prachtige wolken partijen die voorbij komen. Echt super mooi. Ik pak even de andere camera er bij en maak toch een paar mooie plaatjes.

Nu fiets ik gelijk door naar de voor mij bekende bomen laan in het Oostvaardersbos. Om wat te doen, nee ik hoef niet tegen een boom te plassen. Op zoek naar de edelherten. Verveelt het al? Mij niet in ieder geval. En inderdaad een groepje edelherten staan inderdaad bij de bomenlaan in het Oostvaardersbos.

Ze staan wel wat ver weg maar dat mag de pret niet drukken. Na dat de camera zich bijna in brand fotografeerde, zo heet kreeg de camera het van al die edelherten. Ga ik maar weer eens op huis aan. De knieën beginnen wel een beetje te protesteren. Lekker bij thuis komst voetjes omhoog en foto’s op de Cloud. Daar is waar een fotograaf van houd. Dank voor het lezen en kijken graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *