Blauwe kiekendief & baardmannetjes

Blauwe kiekendief & baardmannetjes

Maximumtemperatuur:  2  °C.
Minimumtemperatuur: -6  °C.

26-01-2017

Donderdag morgen zo dat is even een tegenvaller wat is het koud zeg dit had ik even niet verwacht. Ik breng eerst even de hulp-boswachter naar school en ga dan op stap naar het Oostvaardersveld. Via de trekweg en de praamweg ga ik daar naar toe. Onderweg controleer ik nog even een aantal loop routes naar het Kotterbos. Gelukkig vindt ik dit keer geen vuil en is alles zoals het hoort. Ik ga eerst even kijken bij de grote praambult. Er staat heel weinig binnen het zicht en alle dieren staan ver op de vlakte.

Hmm het is heerlijk warm in de auto dus ik rij rustig naar het Oostvaardersveld. Ik rij nu langs de konikpaarden die op het achterste veld staan waar niemand bij kan komen. Vandaag hadden kennelijk de konikpaarden van het Oostvaardersveld rust nodig.  Ik parkeer de auto langs de praamweg en besluit om even uit te stappen. Ik loop naar het hekje en loop via het poelruiterpad naar de poelruiterhut. Maar wat is het koud en er staat ook een naar windje heel koud. Halverwege besluit ik om toch terug te lopen naar de auto het is mij te koud en de pijn neemt alleen maar toe. Vlakbij het hekje wordt ik begroet door een mooie blauwe kiekendief.

En wat is het mooi met de laag staande zon als lamp op de bruine kiekendief. Het worden weer mooie plaatjes zo. Dan nog even gedag zeggen tegen een rietgors en dan stap ik weer in de auto brr. Eerst de kachel op tien en even opwarmen jeetje wat heb ik alweer een pijn in de spieren zeg. Maar ik ga toch nog even verder. Ik rij de knardijk op en ga even kijken bij de keersluis in de lage vaart. Daar staat een grote zilverreiger een beetje verdekt opgesteld. En heerlijk sushi ligt te wachten om opgegeten te worden. hij moet alleen nog wel even ontdooid worden.

Dan ga ik weer lekker in de auto en ga ik nog maar even naar het Julianapad toe. In de hoop dat ik een paar baardmannetjes kan spotten natuurlijk. Onderweg er naar toe rij ik over de knardijk en zie ik al weer dat heel wat auto’s staan geparkeerd op de knardijk. Dit zijn allemaal schaatsers daar ben ik zeker van. Ook zie ik dat het hek op de knardijk weer netjes is afgesloten en ik weet bijna zeker dat er mensen over heen zijn geklommen. Ach ja wat maakt het ook uit als je wat sloopt, thuis klim je ook over de schutting om naar de buren toe te gaan. Ik heb de auto geparkeerd op de oostvaardersdijk en loop naar de overkant. En loop ik het hek van het Julianapad door. Ik hoor nog niks en ik besluit om niet te ver te lopen maar dan zie ik wat collega spotters staan en ja daar zitten een paar baardmannetjes. Ze zijn niet heel dicht bij en zitten verstopt tussen het riet.

Maar dat maakt het wel weer een uitdaging om ze er op te kunnen zetten. Na een paar minuutjes en bijna een ijsklompje geworden te zijn ga ik lekker naar de auto. Zo heerlijk warm en nu op naar huis en een lekker kopje koffie. Op de knardijk zijn er nog meer auto’s bij gekomen en zie ik inderdaad de mensen weer over het hek klimmen met de schaatsen in de hand. Ik stop even en bel Bertwin de boswachter. Ze gaan overleggen en komen het hek los gooien. Tja als ze dit niet doen dan maken de aso’s alles weer stuk met alle gevolgen van dien. Ik maak ook nog wat foto’s van de schaatsende mensen. Of zitten ze.

Hierna ga ik weer verder en stop nog even bij de grote praambult. En daar poseert ook de blonde buizerd even mooi.

Nu lekker onderweg naar huis via de trekweg. He wat ziet mijn oog nou bij de vaartplas. Twee auto’s en een wat vreemd heen en weer gaande meneer oh mevrouw doe die rok naar beneden zie alleen maar witte billen brr veel te koud. Ach je maakt wat mee zo nu en dan. Nu heerlijk thuis met een warme kop koffie, foto’s op de cloud en zo weer de hulp-boswachter van school halen. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Blauwe kiekendief & baardmannetjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *