Edelhert tussen het riet

Maximumtemperatuur:  5  °C.
Minimumtemperatuur: -7  °C.

27-01-2017

Vrijdag ochtend ik ga weer even op stap de pijn wil maar niet afzwakken maar ik heb ook geen zin om achter de geraniums te zitten. Ik breng eerst even onze hulp-boswachter naar school en ga dan op stap. Mijn spullen in de auto en nu eerst even naar school om de hulp-boswachter weg te brengen. Nu onderweg naar de poelruiterhut in het Oostvaardersveld. Ik vind het nog steeds behoorlijk koud dus ik hoop dat ik dit keer wel de Poelruiterhut haal. Ik parkeer de auto op de Praamweg en loop het Poelruiterpad op het is best koud maar het gaat gelukkig. Aangekomen in de hut heb ik de poelruiterhut prive. Nou ik hoop dat de roerdomp zich nog wil laten zien vandaag en een dansje op het ijs wil doen. Ik zie dat de konikpaarden aan het begin van het Oostvaardersveld staan en leg dit even vast.

Ook zet ik de zwanen die het wak open hebben gehouden samen met hun andere maatjes natuurlijk nog even op de foto. Zo af en toe hoor ik geritsel bij de ingang van de hut maar kan nog niks ontdekken. Dan komt de blauwe Kiekendief er aan gevlogen snel de camera pakken en de kaart even vol klikken.

Zo nu weer de focus op het geritsel voor de hut. Ja eindelijk gevonden het is een waterral die voor de hut in de struiken op zoek is naar eten. Nou even proberen om deze rakker op de foto te zetten.

Zo nu weer snel naar de auto het is mij toch nog een beetje te koud. Na dat ik de auto gestart heb, even denken wat ik zal doen. Ik ga toch nog even kijken of ik baardmannetjes kan vinden op het Julianapad. Onderweg naar het Julianapad staat de knardijk al weer behoorlijk vol geparkeerd met auto’s en zijn ze al druk bezig met schaatsen. Ik bel de boswachters even op, aangezien de schaatsers al weer over de hekken aan het klimmen zijn. Boswachter Bertwin laat een collega even die kant op komen aangezien hij met zijn controle ronde bezig is in Almere. Ik ga verder rijden en parkeer de auto op de Oostvaardsersdijk. Ik loop naar beneden en ga op zoek naar de baardmannen. Helaas blijft het heel stil en soms in de verte zijn ze te horen de baardmannetjes. Uiteindelijk kom ik bij de grote Zilverreiger hut. Ook hier is het stil of toch niet.

Ik hoor een hoop geritsel in de rietkragen en blijf kijken. En inderdaad zo af en toe gaan de rietstengels behoorlijk heen en weer. Ik blijf dus maar even wachten in de hoop dat ik iets kan zien. En niet veel later kan ik ontdekken dat het een edelhert is tussen het riet. Nou even proberen om dit vast te leggen. Dat is gelukt en nu loop ik terug naar de auto om weer even op te warmen. Ik rij weer terug de knardijk op en het is er alleen maar drukker op geworden en gelukkig is het hek weer van het slot gehaald. Ik stop even vlak bij de keer sluis om even de graaf machine op de foto te zetten die met de slangentong bezig is in het Hollandse Hout.

Ik draai de auto en zie dat ik een mooie foto kan maken van de konikpaarden in het Oostvaardersveld. Hé zie ik daar nou iemand lopen tussen de konikpaarden. Ik bel maar even met boswachter Bertwin en die komt er aan.

Ik blijf netjes even wachten om even te overleggen wat ik gezien heb. Bertwin maakt het hek open en rijdt de kant op van de persoon. Hij vraagt aan mij om even het hek te sluiten en dat doe ik dan ook. Nadat boswachter Bertwin met de persoon heeft gesproken komt hij terug rijden. Ik open het hek en sluit het gelijk weer af. Ik wordt even uitgenodigd om even op te warmen en een kopje koffie te drinken in het beheer kantoor van de boswachters. En zo zit ik aan tafel bij de boswachters van de Oostvaardersplassen lekker warm een kopje koffie te drinken. En bij het eerste slokje koffie dat ik neem horen we behoorlijk wat sirenes deze kant op komen. Boswachter Bertwin en boswachter Jakko springen op en schieten naar buiten. Twee politie auto’s en een ambulance draaien het terrein op.

De boswachters sprinten er achter aan en duiken achter het buitencentrum door de bosschage heen. Bertwin komt terug rennen en pakt zijn auto en begeleid de ambulance naar een andere locatie. Ik heb inmiddels ook mijn koffie op en ga naar de auto. En ik rij richting de ambulance en maak een paar foto’s.

Ik hou het netjes. Zo nu lekker naar huis en foto’s na kijken. Hulp-boswachter even ophalen en dan samen even lekker eten. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *