Barrancos de Gebas

Maximumtemperatuur:      23  °C.
Minimumtemperatuur:       13  °C.

 Jan 2022

Barrancos de Gebas:

Ook deze trip mag ik weer samen doen met mijn Hulp-Boswachters. En zo vertrekken we dit keer wat later op de dag omdat we deze dagen veel last hebben van zeemist. Die dus pas later op de dag door de warmte weer is opgelost. Dus na het middag eten stappen we in de auto en gaan op weg naar Barrancos de Gebas. Ook wel Badlands genoemd.

Barrancos de Gebas zijn een onderdeel van het natuurgebied de Sierra Espuña. De oppervlakte van het Sierra Espuña gebied is ongeveer 180 km2. Voor de vergelijking Flevopolder, Noordoostpolder Oostvaardersplassen, Markermeer, en een deel IJsselmeer is het totale oppervlakte ongeveer 56 km2.

De Barrancos de Gebas is voor mij een twee plek waar ik heel graag en vaak kom. Omdat ik veel met de auto en de fiets door dit gebied kan rijden, vindt ik iedere keer weer nieuwe plekjes en verrassingen. Ook nu was de verrassing weer compleet door een mooie steenarend die langs kwam.

En zeker als ik de elektrische fiets mee heb, kan ik hier uren rond dolen en op ontdekking gaan. En dan met het mooie Spaanse weer heerlijk. Zoveel minder last van mijn lichaam en dat is wel heel fijn moet ik zeggen. Vandaag is het rond de 25 graden en de zon schijnt heerlijk.

De ravijnen van Gebas zijn een beschermd landschap in de regio Murcia (Spanje). Het is een formatie van Badlands bestaande uit geulen, gebergten en ravijnen, waardoor het een spectaculair uiterlijk heeft dat doet denken aan een maanlandschap.

Met 22 km2 oppervlakte is het verdeeld over de gemeenten Alhama de Murcia en Librilla. We rijden inmiddels al weer even en stoppen bij een van de plekken waar je tussen de bomen kan lopen. Zeker een aanrader voor de warme zomer periode om hier dan in het bos gebied te lopen. We lopen een stukje en we zien veel vlinders vandaag. even verder op het pad komen we in een wat opener stuk. Hier maken we dan ook diverse mooie plaatjes en laat ik de drone ook zijn werk doen.

Na dit gedaan te hebben lopen we naar de auto. Nu vertrekken we naar een van de uitkijkpunten rond het blauwe meer en maken daar dan wat overzicht foto’s en gaat de drone natuurlijk ook de lucht in.

Als laatste rijden we weer verder naar beneden en pakken het pad waar je tot aan het water kan komen. Hier maken de hulp-boswachters er een mooie fotoshoot van. De drone gaat op zijn laatste batterijen de lucht in. Inmiddels steekt de wind behoorlijk op en is het voor de drone de laatste vlucht voor vandaag.

En dan is de middag weer om en gaan we richting huis.

Bedankt weer voor het lezen en kijken. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *