Barrancos de Gebas Rotszwaluw

Maximumtemperatuur:      25  °C.
Minimumtemperatuur:       12  °C.

 Jan 20-01-2022

Barrancos de Gebas Rotszwaluw:

Vandaag eens kijken of ik wat vogels op de plaat kan zetten. Ik vertrek weer naar een van mijn favoriete plekjes. De Barrancos de Gebas met zijn blauwe water.

Geweldig om iedere keer weer te zien en te verkennen. Ik heb de elektrische mountainbike weer mee even als alle foto en film camera’s. Ik parkeer de auto bij een van de laatste hekken die ik vanaf deze kant kan bereiken. Je kan namelijk via twee kanten het gebied in. De kant via Alhama de Murcia en via Gebas. Ik ben vandaag via Alhama de Murcia het gebied ingegaan. En zo fiets ik inmiddels via de beheer wegen van de boswachters de Badlands in. Tussen de bomen en over de onverharde paden fiets ik langzaam naar beneden. Om zo weer op onbekende plekjes te komen. En zo kom je van alles tegen zo ook dit oude huisje of schuur.

Ook kom ik de boswachter nog even tegen die een van de pijlbuizen gaat controleren. Dit zijn trouwens water pijlbuizen om zo het grondwater niveau te controleren. Ik maak natuurlijk weer heel wat foto’s en stuur de drone geregeld de lucht in. Zo ik ben inmiddels al weer een uurtje verder en neem even wat rust en geniet van het uitzicht.

Ik probeer straks wat dichter bij het water te komen maar moet daarvoor eerst weer naar een ander plekje. Maar even wat eten en drinken. En daarna eerst nog even wat drone vluchten maken van de Badlands.

En dan op de fiets naar de auto en naar het volgende plekje. Het volgend plekje is het uitkijkpunt Mirador d’El Embalse de Algeciras. Ik pak de bike weer uit de auto en volg de overwoekerde paden naar benden. Gelukkig heb ik ook vandaag weer mijn Tekenwerendebroek aan van Rovince.  Rovince heeft deze door omstandigheden speciaal geleverd een dag voor mijn vertrek naar Spanje. Echt super. En zo daal ik weer verder af de Badlands in. Ik zie allemaal zwaluwen in de lucht en stap even af.

Ze scheren redelijk dichtbij langs. Dus pak ik even de camera er bij. Hmm lijkt wel op de gierzwaluw maar vindt ze wel wat dikker dan normaal. Ik kan het niet helemaal plaatsen maar maak lekker wat foto’s. Bij thuiskomst even een berichtje op facebook en dat gaf al snel de oplossing. Een foto collega van de foto groep natuurwaarnemers Flevoland ( Allan) kon mij precies vertellen wat het waren. Het is de rotszwaluw. Zo weer wat geleerd. De Barrancos de Gebas rotszwaluw is ook weer mooi vast gelegd. Ik wilde eigenlijk ook nog even met de drone vliegen maar dat laat ik even voor wat het is. De rotszwaluw is even lekker zijn hapje aan het vergaren in de lucht dus die laat ik even gaan.

Ik daal nog wat verder af en kom op hele mooie plekjes.

Zoals te zien op de foto. Na verloop van tijd is het toch al weer aan de late kant en maak ik weer alles gereed om naar de auto te gaan. Aangekomen bij de auto speur ik nog even de lucht af om de rotszwaluw te kunnen zien. Ze zijn vertrokken en de kust is veilig om nog even de drone de lucht in te sturen.

Dus hier sluit ik mijn blogje af. Graag tot een volgend blogje en bedankt weer voor het lezen en kijken.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *