Baardmannetjes

Maximumtemperatuur:     20  °C.
Minimumtemperatuur:      11  °C.

 21-09-2022

Baardmannetjes:

De dag begint vandaag op de oostvaardersdijk en ik maak de eerste foto bij pampushaven.

Het is heel helder en je kan Asterdam zien liggen. Dat is dus wel een plaatje waart. Dan spring ik weer in de auto en rijd richting de oostvaardersplassen. Mijn eerste echte stop is op de knardijk en bij de Grauwe gans hut. Ik ga via het rechte moeras pad naar de hut. Aangekomen bij de grauwe gans hut, wordt ik heel vriendelijk onthaald door een aantal baardmannetjes. Schitterende leuke vogel is dit ook.

Prachtige kleuren en het geluid wat ze maken is zo herkenbaar voor een ieder denk ik. Een mooie wilde eend komt ook nog even poseren voor de foto.

Uiteraard vliegt er ook vandaag weer een prachtige lepelaar langs. Het is een kale. Ik bedoel een mooie schoon exemplaar zonder ringen en zender.

Dan is het even rustig en zie ik in de verte een stipje aankomen. Het lijkt op een zeearend en dat is het ook. Eerst gaat de zeearend even rusten in een boom ver weg van de hut.

Maar dat duurt gelukkig niet lang en de zeearend komt mijn kant op vliegen. De zeearend komt steeds dichterbij en dus vliegen de vonken inmiddels van de geheugenkaart.

Als dat zo door gaat is de geheugenkaart zo vol. Hij vliegt langs de hut en vliegt verder naar de hoekplas.

Daar draait de zeearend wat rondje en berekend zo zijn aanvals route. En ja daar gaat hij en duikt naar beneden,

en scheert zo vlak over het water richting zijn prooi.

Dan gaan de klauwtjes open en probeert hij zijn prooi te grijpen.

Helaas mist hij. De zeearend probeert het nog maar een keer, maar ook deze poging mislukt.

Uiteindelijk besluit de zeearend maar weg te vliegen. En het voor vandaag maar niet meer te proberen althans niet hier. Dan laten de baardmannetjes weer even van zich horen en zijn ze redelijk op de foto te zetten.

Ik besluit om nu richting het oostvaardersveld te gaan, dus heb de spullen gepakt en loop naar buiten. Bij buiten komst hoor ik de baardmannen heel dichtbij. Als een leeuw sluip ik langs de bosjes. En ja ik zie ze ik begin bijna te burlen ssst. Ik steek de camera voorzichtig door de bosjes en kan zo toch een paar leuke opnames maken.

Zo nu naar de auto en even een broodje eten.Ik besluit om ook nog even een kijkje te nemen bij de krakeend hut. Aangekomen op het pad naar de krakeend hut vliegen de zeearenden boven de hut. Vanaf het pad maak ik dus maar even wat mooie opnames.

Dit waren voor vandaag dan ook de laatste zeearend foto’s de rest van de ochtend is er geen zeearend meer geweest. Het eiland voor het aalscholver eiland zit vol met meeuwen.

Tussen de meeuwen zitten nog drie kemphanen. Die even later bij het eiland van de hut komen en dus wat makkelijk op de foto te zetten zijn.

Ook is familie zwaan op bezoek vandaag. Het lichaam heeft genoeg gehad en ik pak de spullen. Nog even snel wat foto’s van de konikpaarden.

En dan snel richting de auto. Onderweg nog even afgeleid door een mooie buizerd in de boom en dat was niet erg aangezien ik toch even moest rusten om de spanning in de spieren weer wat te verlagen.

En een mooi aalscholver bij de brug. Dit was ook weer even een mooi rust moment voor mij. Dus vanaf de brug even genieten van de opstijg procedure van de aalscholver.

Bedankt weer voor het kijken en lezen van het baardmannetjes verhaal. Graag tot snel in een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *