Slechtvalk

Maximumtemperatuur:     26  °C.
Minimumtemperatuur:      13  °C.

 02-09-2022

Slechtvalk:

De afgelopen week heb ik al veel geluks momenten gehad in het Oostvaardersveld. Ook vandaag ga ik kijken of het geluk een beetje mee wilt werken. Dus pak ik de spullen en de auto en ga ik naar het Oostvaardersveld. Ik ben er dit keer vroeg, de zon is net op en er is nog niet veel licht. Maar dat mag de pret niet drukken. Als eerste wordt ik verrast met een klein vogeltje ik denk een jonge roodborsttapuit.

Dat is weer een mond vol (jong roodborsttapuit) zo op de vroeg ochtend. Ik kom in de hut en er zijn al twee collega fotografen aanwezig Harry, en Pieter. De zeearend is er ook al, en zit op de hoek van het eiland iets te nuttigen. Het is een jonge zeearend, die ook nog eens wordt lastig gevallen door kraaien.

Daar heeft de zeearend op een gegeven moment genoeg van en gaat op de vleugels. Nu gaat de zeearend ons laten zien hoe hij een prooi vangt. Althans dat probeert hij te laten zien. Aangezien het eindresultaat nul is. Dat betekend dat de zeearend met legen poten thuis komt.

Maar we hebben wel kunnen zien hoe de zeearend dus probeert iets te vangen. En dat alleen al was een heel schouwspel. De jonge zeearend vertrekt en is uiteindelijk even uit beeld. Niet veel later komt daar een bruine kiekendief voor in de plaats, die ook heel wat mooie vliegbewegingen laat zien.

Maar eerst worden we even afgeleid door een vos die ook nog langs een ree loopt.

Dat was toch leuk om even te zien. De bruine kiekendief vliegt lekker heen en weer over het veld en het water. En zo komen er weer mooie foto’s op de geheugenkaart.

De watersnip laat zich ook even goed zien en zit een klein beetje in het eerste zon licht.

De bruine kiekendief komt nog even mooi in beeld zo dichterbij de hut. En de kemphaan laat zich ook wat beter bekijken.

De kemphaan is niet zo mooi als in het voorjaar. In het voorjaar hebben de mannetjes een soort tooi heel mooi. Hopelijk kan ik ze dan ook nog een keer op de foto zetten. De kleine plevieren zijn er nog steeds en zitten geregeld achter elkaar aan.

Dan nog een vliegend groenpootruiter en als nog de visarend.

Dan flitst er een slechtvalk voorbij, ik pak heel snel de camera en kan zo de slechtvalk als nog heel mooi op de foto zetten.

Dat me dat nog gelukt is pff deze slechtvalken zijn ook heel snel. Maar het is toch maar weer gelukt. De groenpootruiter komt vlak voor dat ik weg ga nog even heel mooi in beeld.

Ik maak nog snel even de laatste plaatjes voor vandaag. En nu richting de auto en naar huis. Bedankt voor het kijken en lezen van de slechtvalk. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *