Poelruiterhut & de Jakobsladder

Maximumtemperatuur:     9  °C.
Minimumtemperatuur:      3  °C.

18-11-2017

Poelruiterhut & de Jakobsladder

Zaterdag ochtend ondanks het weer ga ik toch even naar buiten en naar de poelruiterhut. Ik heb de spullen gepakt en de scootmobiel achter in de auto gezet dus tijd om te vertrekken. Via de Trekweg en de Praamweg kom ik eerst langs de Grote Praambult. Hier besluit ik om toch even te stoppen ik zie namelijk de konikpaarden staan. Ik loop naar het bankje voor het spoor en maak een paar foto’s van de konikpaarden.

Pff wat een harde wind staat er en wat is het grijs en donker zeg. Zo de ISO knalt van het scherm met 11000. Ik ga snel naar de auto want waai zowat weg hier. Ik vertrek nu naar de kleine Praambult en parkeer hier de auto. Even de scootmobiel in elkaar zetten en dan via het praambos naar de oeverloperhut. Om aldaar twee reeën te zien die heerlijk van het gras staan te eten. Ook hier is het erg donker en heel veel wind.

Zo besluit om snel naar de overkant te rijden omdat er nogal een donkere lucht aankomt en we het denk ik niet droog houden. Bij het hekje van het poelruiterpad zie ik ook Wim aankomen en wacht ik even. Samen gaan we nu naar de poelruiterhut. Als we in de hut zijn begint het een klein beetje te regenen maar gelukkig zitten we droog. Twee konikpaarden staan aan de overzijde van de Poelruiterplas lekker wat te drinken.

Maar voordat ik er een foto van kan maken sprinten ze weg. De ijsvogel komt ons gezellig gezelschap houden. En samen zetten we de blauwe rakker weer op de foto. De fuut is weer bezig met zijn hengel en vist weer heel wat omhoog. Ik besluit om de video stand weer eens te gebruiken en film zo een aantal ijsvogel filmpjes. Dan ziet collega spotter Wim een mooi fenomeen in de lucht aan de andere zijde van de hut. De Jakobsladder. 

De zon probeert via een grote scheur door het wolken dek heen te komen. En probeert zijn licht stralen er doorheen te laten komen. Dat lukt gedeeltelijk helaas zijn daar de herstel vogels en naaien de scheur weer dicht. Nou dat was dan de zon voor deze ochtend. Verder bleef het deze ochtend koud grijs en winderig. Toch hebben we een paar mooie foto’s kunnen maken. Ook heb ik weer een leuk filmpje van de ijsvogel gemaakt. Ik ga de spullen pakken en naar huis ik heb het koud. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *