Oostvaardersbos & Kotterbos rondje

Oostvaardersbos & Kotterbos rondje

Maximumtemperatuur:  11  °C.
Minimumtemperatuur:    6 °C.

03-02-2017

Vrijdag ochtend trek ik toch maar even de stoute schoenen aan. Na weer een week plat gelegen te hebben wil ik echt even naar buiten. Ik breng de hulp boswachter even naar school en rij dan verder. Ik rij richting Oostvaardersplassen. Ik begin mijn rondje bij het oostvaardersbos bij de parkeer plaats op de Jac. p Thijsseweg. En rij rustig langs het hek richting de parkeerplaats aan de Hugo de Vriesweg. Onderweg nog even de buizerd op de foto zetten.

Aangekomen bij de parkeerplaats vind ik helaas weer dumping van vuilafval. En vermoedelijk potgrond van wietteelt. Ook hier maak ik weer foto’s en meld dit bij de boswachters van Staatsbosbeheer. Ik vervolg de route en ga nu naar het de Kotterbosweg om daar ook nog even te kijken. Misschien kan ik wel een paar leuke edelherten spotten.

En ik heb mazzel er staan er twee edelherten. Dit zet ik mooi even op de foto. In de verte zie ik een auto aankomen en die stopt ongeveer ter hoogte van het stort ( boulevard ) in het Kotterbos. Ik stap weer in en zie dat er ook een hond door het hek heen gaat. En in mijn optiek zat die niet aan de lijn dus rij ik die kant op. Ik stop toch even bij het hek waar de vrouw met hond door heen liep. Ik stap uit en neem de camera mee. Zo mevrouw heeft even de pas er in gezet ik moet behoorlijk de benen wagen aanspreken en dat gaat niet makkelijk. Mijn hart bonst in mijn hoofd en ik stop dan ook maar even met lopen. Gelukkig zie ik de hond en pak snel de camera. Al hijgend en bonzend maak ik de foto en inderdaad de hond zit niet vast. Nu loop ik naar de auto en ga zitten jeetje mina lijk wel een opa van 80 ben helemaal kapot. Ik neem even wat te drinken en stuur de foto even door naar boswachter Leo. Na dat ik weer wat ben opgeknapt en het gebons minder is geworden vervolg ik de route via de trekweg en kom ik nog wat mooie ganzen tegen.

Eerst wat mooie grauwe ganzen en een stuk verder een Nijlgans. Niet veel later kom ik aan op de grote praambult. En hier maak ik nog een paar foto’s. Ik rij nog even door en stap dan toch even uit om bij de oeverloper hut te gaan kijken. Zo hier en daar nog een foto en dan snel naar huis ben op. Via de praamweg en trekweg lekker naar huis iets lekker warms maken en bij komen. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *