Hollandse hout slangentong

Hollandse hout slangentong

Maximumtemperatuur:  9  °C.
Minimumtemperatuur:  4  °C.

04-02-2017

Zaterdag ochtend. Na heerlijk gezellig met elkaar ontbeten te hebben pak ik mijn spullen en ga ik toch weer even met de auto op pad. Ik voel me nog steeds erg beroerd maar wil even naar buiten. Even met iets anders bezig zijn dan pijn en koorts en alles wat er nog bij komt kijken. Ik rij eerst weer langs de parkeerplaatsen op de Jac p Thijssenweg en het Hugo de Vriesweg en hier is het gelukkig rustig. De heckrunderen heb ik ook in het Oostvaardersbos zien staan samen met de edelherten. Ik vervolg mijn weg via de buitenring en ga naar de Kotterbosweg ook hier is alles netjes en rustig. Nu rijdend op de trekweg naar de grote praambult daar staan al heel wat mensen te kijken dus rij ik door. Ik stop even vlak bij de poelruiterhut en slik. Zo daar staan zeker 10 auto’s. Maar gelukkig zie ik de mensen allemaal langs de kant staan. Ik parkeer toch de auto en stap uit. Pak de spullen en loop richting de poelruiterhut aangekomen in de hut is het lekker stil in de hut dan hè.

Een stel aanstormende knobbel zwanen komen mijn kant op gevlogen. En ook een paar mooie wilde eenden komen langs. Als afsluiter uit de poelruiterhut nog de meerkoet. Ik pak de spullen en loop weer naar de auto. Ik open het hekje en steek nog even door naar de overkant. Bij de oeverloperhut staat een mooie grote zilverreiger redelijk dichtbij aan de linker zijde. Aan de rechterzijde van de hut zwemmen twee nonntejes een koppeltje.

Jammer dat ze steeds zo ver weg zitten zijn zo mooi om te zien. Ik focus dan ook even op de grote zilverreiger. En maak weer een hele serie van deze prachtige vogel.

Er komen mensen aangelopen en de reiger vliegt op en gaat weg en vliegt naar de overkant. Ook ik ga maar even vliegen naar de auto en even uitrusten met een lekker muziekje op. Ik rij nog even met de auto de knardijk op en parkeer de auto vlakbij de keersluis. Ik loop nu naar beneden ga via het fietspad het Hollandse Hout binnen. Even kijken hoever ze zijn met de slangen tong zijn gekomen ( waterpartij in de vorm van een slangentong ).

Ook hier zijn bergen verzet en ziet het er al heel goed uit. Ik leg het allemaal even vast. Ik maak in het bos nog een aantal foto’s en dan is het toch echt weer tijd om naar huis te gaan. Zo lekker warm in de auto en hop naar huis. Onderweg kom ik een busje tegen met een aanhanger die helemaal vol licht met boomstammen. Het busje met aanhanger staat naast de boomstammen geparkeerd die hier al een poosje liggen en de aanhanger ligt vol. Tja wat zal ik doen, ik ga toch maar even bellen met de boswachters en vertel het verhaal van het busje met aanhanger dat vol ligt met boom stammen. Ze verkopen op dit moment hout in het Hollandse hout bos. En volgens de boswachters komt het busje net bij hun vandaan. Maar ze komen het wel even controleren. Ik geef aan dat ik even zal blijven wachten. Na controle blijkt er gelukkig niets aan de hand te zijn. Ik zeg gelukkig maar, maar om daar dan zo je bus te parkeren naast de boomstammen en een aanhanger vol met boomstammen niet heel gunstig is. Ik wordt bedankt voor de oplettendheid en we vervolgen onze wegen. Zo lekker onderweg en via de praamweg en trekweg ben ik bijna weer thuis. In de verte zie ik wat liggen langs de trekweg.

En ja hoor het is weer zover weer een dumping van afval. Ik stap uit en maak even wat foto’s. Bij thuiskomst stel ik de gemeente op de hoogte en ook de politie van Almere-buiten. Aangezien er vermoedelijk wietteelt / hennepteelt zaken tussen het afval zitten. Ook de boswachters van Staatsbosbeheer stel ik even op de hoogte. En zo is de enerverende ochtend weer voorbij. En zit ik nu even lekker aan de lunch. Hierna foto’s op de cloud en stukje schrijven. Graag tot de volgende blog.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Hollandse hout slangentong

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *