Oeverloperhut & cadeautjes

Maximumtemperatuur:   17  °C.
Minimumtemperatuur:    13  °C.

02-10-2017

Maandag ochtend besluit ik ondanks dat het erg grijs is buiten toch op pad te gaan. Eerst even mijn hulp-boswachter naar school brengen. En dan hoppie naar het Oostvaardersveld. Als gebruikelijk parkeer ik de auto bij de Kleine Praambult. De scootmobiel is weer in elkaar gezet en starten maar. Volgens de weer mensen zou de zon toch al door moeten breken. Helaas is hier er nog niks van te zien. Via het Praambos rij ik naar de T splisting oeverloperhut en poelruiterpad. Eerst toch maar even bij de oeverloper hut kijken. Zoals ik verwacht heel grijs en grauw en niet veel te zien. Nou ja met in de verte dan een paar dodaarsjes maar dit zitten toch echt te ver weg. Ik zet de scootmobiel even in turbo-schildpad stand en rij naar de poelruiterhut toe. Een pad kruist mijn pad. Dus even een foto momentje. En de turbo-schildpad wordt weer aangespoord om verder te gaan.

Ik draai links af het pad op en ben dan in de poelruiterhut het lijkt wel of het zo nog gaat regenen. De ijsvogel komt ook net aanvliegen. En land op een van zijn stokjes. Vissen wil de ijsvogel vandaag niet de ijsvogel zit zich alleen maar te poetsen.

Wist niet dat ze zo veel met hun uiterlijk bezig waren. En dat al op zijn leeftijd. Zou ik toch als ouder wel wat over gezegd hebben. Maar jij als je het huis uitgeschopt wordt ja dan sta je op eigen benen. De KLM komt weer een van zijn Dreamliners ophalen in het Oostvaardersveld.

Dan vangt de ijsvogel toch een klein torretje. En vliegt er een grote groep lepelaars over de hut heen. Een jonge fuut probeert een vis te vangen maar dat lukt helaas niet. Maar wel leuk dat de fuut even langs kwam. Ook de kuifeend komt even langs en duikt heel sierlijk onderwater.

Het is nog steeds grijs maar hier en daar prikt de zon er een beetje door heen. Ik stap op de scootmobiel en ga even naar de oeverloperhut. Zo dat is aangenaam om een beetje in het zonnetje te rijden. Aangekomen bij de oeverloperhut krijg ik een cadeautje. Er zit een mooi ijsvogel vrouwtje op de tak.

En wat er hierna gaat gebeuren is geweldig. De ijsvogel vrouw laat tot drie keer toe zien hoe je een bidvlucht doet. In een woord geweldig. Volgens mij was ze een beetje aan het flirten met mij. Niet verder vertellen hoor. Het wordt een hele serie van de ijsvogel biddend. Maar tussen door rust de ijsvogel ook nog even op een van de ijsvogel takjes uit. En nog een cadeautje het zonnetje prikt er een beetje door.

En dan worden de foto’s toch wel even wow. Op de laatste bid vlucht komt ook Huub nog even de hut binnen. Helaas net te laat om nog een mooie foto te kunnen maken. Kort kletsen we even met elkaar en ga ik hierna naar huis. Ik ben echt zo blij als een klein kind met de biddende ijsvogel foto’s. Volgens mij zijn ze ook nog mooi gelukt. Maar het echte resultaat is natuurlijk thuis op de computer goed te zien. Ik rij naar de auto en laad de scootmobiel weer in de kofferbak. Nu nog even langs de Grote Praambult. En daar staan toevallig een grote groep met konikpaarden. En er is veel bedrijvigheid op de vlakte. Aangezien ze een radar systeem aan het installeren zijn.

Dit om het vlieg gedrag van de ganzen te bestuderen. Wil je er meer over weten zie link Staastbosbeheer-boswachterblog-oostvaardersplassen Het ochtendje zit er weer op. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *