Nonnetje Oostvaardersveld & Oostvaardersplassen

Maximumtemperatuur:   8  °C.
Minimumtemperatuur:   -1  °C.

24-02-2017

Vrijdag ochtend het is nog vakantie voor de hulp-boswachter dus kunnen we mooi samen op stap. Na dat we ons ontbijt en ik ook mijn medicatie heb ingenomen pakken we de spullen bij elkaar. En gaan we op stap. Ons rondje begint vandaag in de Poelruiterhut. Via de trekweg en de praamweg komen we aan op de bestemming. Ik parkeer de auto bij de praamweg en we stappen uit. We lopen nu door het hekje heen van het Poelruiterpad en daar worden verwelkomd door een koppeltje grauwe ganzen.

Natuurlijk schrikken ze van ons en maken ze dat ze weg komen. En wat een lawaai maken ze toch we doen niks hoor zegt de hulp-boswachter. En zo lopen we het pad af tot we in de Poelruiterhut zijn beland. En wat hebben we een mazzel met het weer vandaag. De zon schijnt en het is gelukkig niet heel koud. Maar de wind daar moet je toch wel voor oppassen vandaag. De hulp-boswachter klimt gelijk op de bankjes en gaat naar buiten kijken. Hé we horen een waterral en na wat speur werk zien we hem tussen het riet lopen.

Pff zegt de hulp-boswachter hij is verstoppertje spelen zeker. Nou je zou het bijna denken kanjer. Een lief roodborstje komt ook even gedag zeggen. Ook de fuut is aanwezig ik zie er maar een op dit moment maar de andere moet wel ergens zijn. Hij roept in ieder geval steeds zijn schatje. Misschien zien we de dans van de fuut vandaag. Eerst zwemt moeder grauwe gans nog even langs en kijkt ons even goed aan en gelukkig wij zijn goed volk.

Dan komen de twee futen toch bij elkaar en gaan op een voor mij bijna onmogelijk plek kletsen met elkaar. Tussen alle rietstengels door lukt het toch nog. Het blijft bij kletsen. Even later zwemmen ze weer naar hun eigen hoekje toe waar ze volgens ons een nestje aan het bouwen zijn. De slobeenden en tafeleenden en kuifeend worden vakkundig even weg gejaagd.

Dan verschijnen er drie nonnetjes ten tonelen. Dat is leuk wel een beetje ver weg maar zo met het zonnetje er op maakt het wel heel leuk om naar te kijken. Ik en de hulp-boswachter kijken met open ogen en dan duiken de drie nonnetjes onder water. Ik zeg nog zou leuk zijn als een van de nonnen met een visje boven komt. Dat gebeurt dan ook.

Maar ook dit is helaas ver weg. Zo zegt de hulp-boswachter kom papa we gaan naar de auto. Oké kanjer even de spullen pakken en dan gaan we. Zo tas weer op de rug en ssst kijk hulp-boswachter daar komt de waterral. Die komt ons nog even gedag zeggen. Daag zegt de hulp-boswachter en loopt vast de hut uit. Ik blijf nog even zitten om te genieten van die zeer schuw beestje.

Zo nu loop ook ik de hut uit en wacht de hulp-boswachter op mij. En lopen we verder naar de auto. In de auto besluiten we om via de Knardijk en Oostvaardersdijk naar het natuurbelevingcentrum de Oostvaarders te rijden. Onderweg op de Oostvaardersdijk bij de parkeerplaats stoppen we nog even en vliegt er een mooie meeuw langs.

Zo nu in een ruk door naar het natuurbeleving centrum de Oostvaarders. Ik draai de parkeerplaats op en we parkeren de auto. We lopen gelijk naar het gebouw en gaan naar de eerste verdieping. Tuurlijk gaat de hulp-boswachter gelijk op de verhoging staan met de verrekijker. En de watersnippen zijn ook vandaag weer van de partij. We lopen nog een verdieping omhoog en komen in het ekster nest. En zo hebben we een giga uitzicht over de Oostvaardersplassen. Ook nu gaat de hulp-boswachter gelijk op de verhoging staan en pakt de verrekijker. Ik spot een mooi nonnetje in dit geval het mannetje.

Ook ik klim even op de verhoging en kan zo een paar mooi plaatjes maken. We blijven even heerlijk staan genieten en na een half uurtje gaan we weer naar de auto. Het is tijd om de ochtend af te sluiten en gaan we heerlijk thuis even wat eten. Bij thuiskomst lekker een bakje koffie en daarna eten en de middag medicatie innemen. Nog even de foto’s op de cloud en dat is ook weer geregeld. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Nonnetje Oostvaardersveld & Oostvaardersplassen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *