Lepelaarplassen en de Waterral

Maximumtemperatuur:     22  °C.
Minimumtemperatuur:      08  °C.

15-09-2023

Lepelaarplassen en de Waterral:

Beduidend frisser deze morgen als de dagen hiervoor, maar gelukkig heb ik nog een vest hier liggen. Hop naar de lepelaarplassen en de hut. Het is erg stil vandaag en er lijkt niet veel te gebeuren vandaag. Maar zeg nooit nooit er kan nog van alles komen, soms heb je geluk en soms iets minder geluk. Het glas is altijd halfvol zullen we maar zeggen. Heel positief gedacht natuurlijk. Maar goed de eerste verrassing komt er al aan en dat is de ijsvogel.

Dus knallen de camera’s de een na de ander foto op de geheugenkaart. Om afgewisseld te worden met de tweede verrassing een zeearend die onze kant op komt.

Ook nu staan de camera’s niet stil. Het ijsvogeltje bleef trouwens rustig op de stok zitten maar hield het allemaal wel in de gaten. Zo na al dit geweld van klikkende camera’s. Hoorden we de derde verrassing van vandaag een waterral. Dus ogen en oren open, en de waterkant en rietkragen maar af speuren. Ik roep waterral en in een flits komt hij uit het riet en maakt een klein rondje. Ik kan nog net een paar bewijs plaatjes van zijn achterkant maken.

Maar gelukkig komt hij later op de ochtend toch nog uit het riet vandaan en is de derde verrassing een fijt. En staat de waterral er weer gekleurd op.

En zo is het toch nog een hele verrassende ochtend geworden. Ik sluit af met Ali de aalscholver,

en Tinus de slobeend. En zo zie je maar natuur laat zich gelukkig niet dwingen, maar blijft verrassen.

Bedankt weer voor het kijken en lezen van het verhaaltje. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)