Lepelaarplassen en een mooie smient

Maximumtemperatuur:     27  °C.
Minimumtemperatuur:      17  °C.

14-09-2023

Lepelaarplassen en een mooie smient:

Donderdag ochtend ik ben alweer vroeg wakker en besluit dan toch maar om rond acht uur op de fiets te stappen richting de lepelaarplassen. En zo kom ik aan in de lepelaarhut waar het al aardig druk is zo vroeg in de morgen. Er wordt ook al een paar degen een vis arend gespot boven de lepelaarplassen en is regelmatig mooi vast gelegd. En dat trekt natuurlijk altijd volk aan. Dus met smart zitten we met zijn alle te wachten op de visarend. Maar goed voorlopig nog geen visarend te zien. Dus maak ik wat mooie plaatjes van de blauwereiger die op de omgevallen boom zit.

De ijsvogel laat zich even van heel dichtbij zien maar ik kan helaas alleen de achterkant van de ijsvogel op de foto zetten.

Is ook mooi natuurlijk met al die blauw/groenige kleuren. Maar mevrouw slobeend maakt het dan weer goed en kan ik weer mooi vast leggen op de geheugenkaart.

De blauwereiger vraagt om aandacht en staat in zijn potloodventer kostuum een beetje op te warmen in de zon. Dat dat allemaal nog kan in deze tijd?

Een waterhoen komt even zijn balanceer kunsten laten zien en balanceert over de dunne tak boven het water. Gelukkig kan de waterhoen zwemmen als hij valt.

Maar dan vliegt de waterhoen toch maar weg, aangezien er een blauwereiger zijn richting op komt vliegen. wand zij zijn groot en ik is klein en dat is niet eerlijk.

Maar goed dat was even Calimero. Nu weer even naar de blauwereiger die heel mooi land voor de hut op de omgevallen boom. Om zich daar een beetje te gaan poetsen en van het ochtend zonnetje staat te genieten. De kuifeend is er ook vandaag weer, en wordt gevolgd door een hele mooie smient. Wat een pracht kleuren heeft deze eend zeg. dus dat wordt weer even vakkundig vast gelegd dit kleuren palet.

De ijsvogel komt laag over het water aanvliegen en land uiteindelijk op een van de stokken bij de hut. Maar het duurt niet heel lang voor hij weer gevlogen is, net als de tientallen slobeenden bij het tweede eiland. En even goed kijken tussen al die eenden en ja daar komt de zeearend.

Waar we natuurlijk weer een aantal foto’s van maken. Jammer genoeg geen visarend maar zeearend is ook leuk.

Toch zie ik in een onbewaakt ogenblik iets in de verte vliegen boven de bomen rij. Ik roep visarend en kan nog net twee foto’s maken.

En inderdaad was het de visarend met een grote vis vangst in zijn klauwen. Nou die zie je voorlopig niet meer terug. Ik heb hem inderdaad verder niet meer gezien die ochtend. Ali aalscholver komt ook even langs en gaat even tukkie doen op de tak, en zo slaapt hij een gat in de dag.

Een mooie pijlstaart vrouw komt langs zwemmen en dat zet ik natuurlijk op de foto.

Op het eiland zie ik twee Casarca’s  ook leuk. Dan komt de knobbelzwaan even aangevlogen en komt pols hoogte nemen bij de hut. Of alles nog wel goed is, nou dat is het hoor.

En wat horen en zien we dan, ja de ijsvogel komt er weer aan. Als een raket vliegt de ijsvogel over het water om in de omgevallen boom op een tak te gaan zitten. Ook nu kunnen we maar een paar foto’s maken en is de ijsvogel al weer gevlogen.

Zo tijd om de spullen weer te pakken en richting huis te fietsen.

Bedankt weer voor het lezen en kijken, graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)