Lepelaarplassen en aalscholver in herfst kleuren

Maximumtemperatuur:     27  °C.
Minimumtemperatuur:      17  °C.

11-09-2023

Lepelaarplassen en aalscholver in herfst kleuren:

De tweede mooie dag dat ik in Nederland ben, daar moet ik gebruik van maken. Dus hop spullen pakken en op de fiets naar de lepelaarplassen. Als eerste ga ik weer naar de lepelaar hut. En daar staat de raad van zeven mij op te wachten op het eerste eiland.

Oef moet gelijk verantwoording afleggen. En zij sturen twee verkenners richting de hut, de twee dodaarzen komen even pols hoogte nemen.

En alles is goed. De blauwereiger poseert even aan de overkant op de struik en zo leg ik hem dan ook even vast.

Een leuke zomertaling zwemt vlak langs de hut en probeert wat te zeggen.

Ik versta alleen geen eends dus begrijp hem niet zo goed. Een aalscholver komt richting de hut vliegen en dan is het de vraag waar gaat hij zitten. De aalscholver zoekt een mooi plekje op de omgevallen boom naast de hut. Door de prachtige ochtend zon en de plek kan ik hele mooie foto’s maken van Ali de aalscholver, wat een pracht kleuren. Echt een beetje herfstachtig.

Ook de beweging van zijn vleugels is goed te zien op de foto. Na dit prachtige portret van Ali de aalscholver, is het tijd voor een jonge knobbelzwaan. Hij heeft wat problemen met een van zijn peddels die hij even te drogen legt.

Maar al snel weer in gebruik genomen wordt om dichterbij de hut te komen. Want de knobbelzwaan wilde graag een nieuwe pasfoto voor in zijn paspoort. Nou die heeft hij gekregen.

Een leuke kuifeend vrouwtje komt ook nog even langs. En ook de ijsvogel laat zich in een flits even zien en is dan weer weg. Boven het tweede eiland verschijnt een bruine kiekendief die langzaam de kant van de hut op komt.

Helaas niet heel dichtbij maar toch nog leuke foto’s kunnen maken van de bruine kiekendief. Ik pak de fiets en vertrek naar de natte graslanden. Vandaag wordt er wel gewerkt op de natte graslanden dus besluit ik om de laatste kijk scherm/hut te bezoeken. Daar zit het inderdaad vol met vogels dat is dan wel weer even leuk. Ook komt medevogelaar Hans er even aan, en dat is altijd leuk en gezellig we hebben elkaar al even niet gezien dus kletsen we even wat. Maar ondertussen moet je wel je oren en ogen open houden want je weet nooit wat er zomaar voorbij kan komen.

En daar jaagt een buizerd op een duif, snel de camera pakken en nog net een paar laatste foto’s kunnen maken. De duif heeft gewonnen en is gelijk weg gevlogen. Verder zitten er veel brandganzen en veel eenden. Ook hier komt de bruine kiekendief nog even langs of er iets lekkers valt te halen.

Genoeg als ik het zo bekijk maar de kiekendief vliegt toch maar verder. En zo komt ook aan deze ochtend weer een einde en pak ik de spullen en fiets ik naar huis.

Bedankt voor het lezen en kijken. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)