Lepelaar in het Oostvaardersveld

Maximumtemperatuur:   21  °C.
Minimumtemperatuur:     5  °C.

16-05-2017

Dinsdag ochtend, er zijn van die dagen dat alles lukt vandaag is het zo een dag. Ik begin vandaag bij de oeverloperhut in het Oostvaardersveld. Bij het aankomen rijden, zag ik een althans dat dacht ik een grote zilverreiger vliegen. Ik leg net de laatste hand aan de scootmobiel doe de auto op slot en rij naar de oeverloperhut. Bij het aankomen rijden zie ik dat het geen grote zilverreiger is maar een prachtige lepelaar.

Dat wordt smullen. De lepelaar staat redelijk dichtbij, alleen jammer dat het licht niet optimaal is deze ochtend. Maar wat een plaatjes kan ik maken. Ook de grauwe gans en jong mogen niet ontbreken. Jeetje wat een muggen zitten er rond de camera en in mijn gezicht ook het water is goed bezaaid met deze stekende rakkers. Dan kijk ik omhoog en zie dat het dak paneel van de hut beweegt. Jeetje tien duizenden van de prikke beesies ik ben weg.

Met spinnende wielen sprint ik als een Fred Flinstone wagen weg bij de oeverloperhut. Alles kriebelt ik ga naar de overzijde naar de poelruiterhut rijden. Op het poelruiterpad zijn sommige stukken helemaal wit het is net als of je door de sneeuw rijd. Dit komt allemaal van de bomen af jeetje wat veel zeg.

Toch maar even een foto maken. Aangekomen in de poelruiterhut wordt ik van alle kanten bestookt met gefluit. Ik vlieg van de ene kant naar de andere kant in de hut. De kleine karekiet laat van zich horen. Een koolmees probeert zich te verstoppen tussen de wilgen takjes. En de rietgors die zingt zijn eigen lied.

Dan is het even rustig, een ree staat aan de overzijde ook rustig te grazen. En ik graas lekker even mijn eigen hapje op. Dan komt de bruine kiekendief langs gevlogen wow ik kan hem weer heel mooi vast leggen.

Er staan ineens twee reeën aan de overkant hmm wat zat er in mijn koekje. De grauwe ganzen doen ook even hun best om indruk te maken en laat luidkeels horen dat ze er aan komen. De bruine kiekendief heeft inmiddels zijn rondje gemaakt en begint aan zijn tweede rondje langs de hut. Zo ik pak even mijn spullen bij elkaar en rij nog even naar het achterste deel van het Oostvaardersveld daar staan de konikpaarden.

De konikpaarden staan niet ver van het hekje vandaan dus heel veel rijden hoef ik niet. Zo te zien zijn er een paar konikpaarden in het modderbad geweest. En vlak bij me gaan de koniks ook nog even lekker rollebollen. Het was weer genoeg voor vandaag ik rij naar de auto en bij de auto de boel even inpakken en lekker naar huis. Zo de hulp-boswachter van school halen. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Lepelaar in het Oostvaardersveld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *