Heckrund op het Oostvaardersstrand

Maximumtemperatuur:   21  °C.
Minimumtemperatuur:     5  °C.

15-05-2017

Maandag ochtend, het ziet er lekker uit en ga ik dus lekker op pad. Eerst even de hulp-boswachter naar school brengen en dan via de trekweg en de praam weg naar de Oostvaardersplassen. Eerst stop ik nog even bij de grote praambult en zie daar dat een paar heckrunderen een strand dag hebben.

Ze hebben zelfs een lifeguard heckrund deze staat een beetje op de uitkijk. Ik loop naar de auto en stap weer in. Ik ga de driehoek in en parkeer de auto op de Kitsweg. Pak de scootmobiel uit de kofferbak en zet deze in elkaar. Zo spullen in het mandje en aan de stoel. Karren maar en zo rij ik eerst door het bos gedeelte heen om zo bij de brug uit te komen. En vlak voor de brug staat mevrouw edelhert mij al op te wachten.

Ik maak weer even een portret foto voor haar zodat ze deze bij de collectie kan doen. Nu ga ik de brug over de driehoek in en op de brug kijkt de kwikstaart mij even aan. Tijdens de rit naar de zeearendhut zie ik nog een mooie gekraagde roodstaart zitten. Gelukkig blijft de gekraagde roodstaart lang genoeg zitten voor een paar leuke foto’s.

En wat worden ze toch weer groot de ganzen pullen. Vlakbij de zeearendhut zie ik nog een gekraagde roodstaart voorbij komen. Nu de scootmobiel geparkeerd de deur door en dan loop ik de trap op naar boven om zo van het uitzicht uit de zeearendhut te kunnen genieten.

Na even lekker getuurd te hebben stap ik weer op de scootmobiel en rij ik naar wigbels eiland. Onderweg kom ik natuurlijk weer van alles tegen. Een achtergebleven heckrund heeft vermoedelijk de trein gemist naar het strand. Nu probeert de heckrund er nog lopend te komen maar het kwijl hangt al uit zijn bek. En hij is te zwaar om op sleep touw te nemen.

Een mooie grauwe gans zit lekker even van het ochtend zonnetje te genieten. De vink zat weer hoog in een boom te fluiten. Maar de tjitjaf zat net wat hoger. Op het pad van wigbels eiland maak ik nog wat mooie foto’s.

Daarna ga ik via het pad van wigbels eiland weer terug naar de auto. En vlak bij de brug staat de edelhert me al weer uit te zwaaien. Ook zie ik nog even een Kneu op een tak zitten die leg ik ook mooi even op de gevoelige plaat vast. Zo het hekje door gereden en sta midden op de brug. Ik zie een groepje edelherten lopen en denk tja hoe zouden ze nu er komen.

Nou gewoon door het hek springen. En zo floept de een na de ander het gebied weer in. Nog even een paar super karpers op de foto zetten en dan door naar de auto. Bedankt voor het lezen en kijken. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *