Krakeendhut op zondagmorgen

Maximumtemperatuur:   21  °C.
Minimumtemperatuur:     2  °C.

09-04-2017

Wat een prachtige zondagmorgen en middag. Ik ga vandaag samen met de hulp boswachter naar de krakeendhut in het Oostvaardersveld. We hebben de spullen en wat lekkers bij elkaar gepakt en stappen in de auto. We rijden via de trekweg en de praamweg en parkeren de auto op de knardijk. Hier lopen we de knardijk af via het bospad en lopen over het bruggetje het Oostvaardersveld in. Bij het bruggetje is een mooie​ knobbel zwaan en een mooie wilde eend.

Nu lopen we via het krakeendpad naar de krakeendhut. Halverwege gaan we nog even op het bankje uitrusten en nemen we samen even een koekje. Na 10 minuutjes gaan we weer verder en komen we J-P ook nog even tegen. We kletsen kort even en gaan dan weer verder. Nu het hek door en het laatste stukje naar de Krakeendhut lopen. Een mooie bergeend is aan de linkerzijde van de hut op het water.

Ook een groepje konikpaarden staan weer aan de rechter zijde van de hut en de kleine rakker staat er ook bij. Een groepje brand ganzen zit lekker bij de waterkant. En zo af en toe nemen er een paar brand ganzen een aanloopje en vliegen ze met een groepje de lucht in en weg zijn ze.

De konikpaarden komen iets dichterbij en gaan lekker wat water drinken. Ook zie ik een gele kwikstaart tussen de konikpaarden.

Nou even proberen of ik die kan vast leggen. De hulp-boswachter is lekker aan het spelen en vraagt om wat drinken. Zo kom maar even bij papa zitten dan gaan we wat drinken. En de bergeend komt langzaam dichterbij en gaat redelijk dichtbij zich even lekker wassen en dat is dan wel weer even leuk om naar te kijken. Zo we gaan onze spullen bij elkaar zoeken en dan lopen we weer rustig terug naar de auto. Nog even de kleine rakker op de foto zetten en dan gaan we.

We lopen weer via het Krakeendpad naar de knardijk. Onderweg stoppen we nog even bij het bankje en nemen we nog even een rust pauze. Nu zijn we weer aan de wandel en vlak voor het bruggetje zien we een dikke vette rups kruipen. De hulp-boswachter sprong gelukkig over de rups heen. Staand op het bruggetje en nog even van de zon genieten zie ik een ring slang zwemmen. Helaas wel wat ver weg maar probeer het toch maar. Nu zijn we bijna bij de auto en zit ons uitje er van vandaag weer op. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *