Krakeendhut en bijna fataal ongeluk grauwegans

Maximumtemperatuur:   10  °C.
Minimumtemperatuur:     3  °C.

05-03-2017

Zondag morgen ga ik naar de krakeendhut. Dus even ontbijten lekker wat drinken en de ochtend medicatie innemen en dan. Dan de stoute schoenen aan trekken. Zo spullen gepakt en nu in de auto richting het Oostvaardersveld. Ik rij dit keer gelijk door naar de knardijk en parkeer daar de auto. Ik loop naar benden en neem het bruggetje over het water. Nu loop ik langs het hek van het Oostvaardersveld naar de krakeendhut. Halverwege vliegt er een voor mij onbekende vogel hoog in de boom.

Volgens mij moet dit een zanglijster zijn. Het is vandaag een stuk kouder en er staat meer wind dan gister. Maar ik heb het bloedheet met de dikke winterjas. Ik loop het hekje door om naar de krakeendhut te lopen en zie een groepje konikpaarden staan. Eerst maar even hun gedag zeggen.

Na dit gedaan te hebben loop ik lekker naar de hut, vlak voor ik de hut wil binnen gaan komt er een mooie buizerd over gevlogen. Nu even lekker naar binnen en op het bankje zitten. Een koppeltje nijl ganzen heet mij welkom in de krakeendhut laat de krakeend het maar niet horen.

Ik pak lekker wat te drinken en eten. Een paar mooie kuifeenden komen nog even op bezoek. En ook zijn de ganzen vandaag goed vertegenwoordigt. Na ongeveer een halfuurtje geeft het lichaam aan dat ik genoeg heb gehangen en gezeten. Ik pak mijn spullen en loop rustig naar de auto. In de auto kan ik het toch niet laten om nog even te kijken bij het pad van de grauwe gans. Ik start de auto en rij daarna toe. Ik parkeer de auto en loop op het pad. Onderweg maak ik nog wat mooie foto’s van de bomen. En rust ik uit in de grauwe gans hut. De aalscholvers komen geregeld langs vliegen.

Maar probeer die maar eens mooi op de foto te zetten als de meeste windje mee hebben. Dan komen er twee grauwe ganzen aangevlogen. En komen ze steeds dichterbij nou ik pak toch de camera er maar bij. Ik begin met foto’s maken en moet de scherpstelling een klein handje helpen. En dan lijkt het wel alsof een grauwe gans zo de lens in wil vliegen.  En dan roept de grauwe gans incoming.

Maar gelukkig op het laatste moment geeft hij nog wat meer gas en stelt zijn kleppen bij. En vliegt over de hut heen. Nou dat was bijna gehakt dag geworden. Na deze spannende vlucht van de gans ga ik lekker naar huis. Met de beentjes op de bank zeg ik graag tot een volgend vliegend avontuur.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Krakeendhut en bijna fataal ongeluk grauwegans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *