Konikpaarden bij het Fransverapad

Maximumtemperatuur:      12  °C.
Minimumtemperatuur:      –  1  °C.

14-05-2020

Konikpaarden bij het Fransverapad:

Ook deze donderdag ziet het er weer lekker uit buiten. En besluit ik even om een rondje met de auto te maken. Ik probeer vandaag eerst even op het Frans Vera Pad te kijken. Hopelijk is het niet te druk. Ik parkeer de auto bij het bezoekerscentrum de Oostvaarders. En loop een klein stukje zodat ik op het Frans Vera Pad ben. Ik ga op mijn speciale plekje staan en ga genieten. De konikpaarden staan na lange tijd weer eens lekker dichtbij.

En wat blijft dat toch een mooi gezicht zo een grote groep konikpaarden. Er zijn alweer heel wat kleintje geboren. Die veilig tussen de groep lopen. Er word ook nog even een mooie show gegeven door twee konikpaarden.

Die zich erg druk maken om iets, of ze willen laten zien wie de baas is vandaag. Een derde Konikpaard denkt daar het zijne over en laat de twee drukte makers achter.

De laatste brandganzen laten zich ook nog even zien en ook lekker dichtbij. Wat dan weer mooie plaatjes oplevert.

De kuikens van de grauwegans zijn zo klein niet meer.

En een paartje scholekster geeft nog even een straaljager momentje weg, wat een stuntpiloten zijn dit ook zeg. Maar wat een plaatjes kan ik schieten van dit vlieg spel.

Ik besluit om naar de auto te gaan en nog even bij het lepelaar uitkijkpunt te gaan kijken. De auto even neer gezet op de parkeerplaats aan de Jac p Thijsseplaats en dan het laatste stukje naar het lepelaar uitkijkpunt. Hier kan ik een paar foto’s maken van de gierzwaluwen, wat een snelle rakkers zijn dit.

Verder is het hier rustig. Als afsluiting maak ik met de auto nog even een route over de oostvaardersdijk en stap ik nog even uit bij het oostvaardersveld. Waar ik bij de oeverloperhut nog even een meeuw en een kleine plevier op de foto kan zetten. En als laatste een langs vliegend kluut. Zo dat was wel weer een ochtendje. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *