Kluten zijn terug Oostvaardersplassen

Maximumtemperatuur:   13  °C.
Minimumtemperatuur:     1 °C.

13-03-2017

Maandag ochtend pak ik even de fiets. Nadat ik de hulp-boswachter op haar boswachter locatie voor vandaag heb afgezet fiets ik snel door. Via het Junipad en Pirellipad fiets ik de fietsbrug over. En fiets ik door naar het Jan van den Bosch uitkijkpunt. Het is behoorlijk koud daar heb ik me wel een beetje in vergist.

De konikpaarden staan ver op de vlakte en ook de ganzen zitten ver weg. Ik pak de elektrische fiets en fiets naar het Frans Vera Pad. Daar maak ik nog wat overzicht foto’s.

Ook een eenzame putter kan ik nog net vast leggen. Ik fiets toch maar terug naar de Jan van den Bosch heuvel. Daar aangekomen zie ik volgens mij een bekend gezicht. Die ook lid is van natuurwaarnemers Flevoland. Ik moet eerst even na denken en in mijn geheugen spitten. Ondertussen zie ik een leuk groepje met kluten.

En dan weet ik het, het is Pim. Ik loop naar hem toe en vraag bent u misschien Pim. Ja dat ben ik, zegt hij. Ik stel me ook even voor. Hé dat is leuk nu zie ik een gezicht bij leven-met. En we kletsen even. Pim kijkt nogmaals door zijn kijker en zegt: daar zit de zeearend. Ik mag ook even door de scoop kijken en inderdaad wat is het weer een joekel.

Nou weet ik waar die zit. Ik probeer met mijn camera ook de zeearend er op te zetten. En ik moet zeggen, ben niet ontevreden. En niet te vergeten de zeearend zit op ruim een halve kilometer afstand en er hangt behoorlijk veel nevel over de vlakte. Misschien op de foto niet heel duidelijk te zien maar het was er echt. De nevel en de zeerand. Ik heb het koud en pak mijn spullen in. Er komt nog iemand aangelopen en die vraagt aan mij welke lens ik er op heb zitten. Ik geef aan de 150/500 en of ik de zeearend er dan wel op kan krijgen. Ja hoor en ik laat even een plaatje zien. De spotter is overtuigd en maakt zelf ook even een foto. Ik pak de fiets en ga lekker naar huis. Ik heb het koud en de pijn, tja wat zal ik daar nou op zeggen. Laat ook maar pff. Nu heerlijk warm thuis en op de bank. Foto’s aan het bekijken op de cloud en lekker een beetje stoeien met Lightroom. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *