Kip op het stokje Oostvaardersveld

Maximumtemperatuur:   19  °C.
Minimumtemperatuur:     8  °C.

13-05-2017

Zaterdag ochtend ga ik lekker op stap er is wel veel bewolking maar de temperatuur is redelijk. Ik heb de scootmobiel weer ingeladen en vertrek via de trekweg en de praamweg naar de oeverloperhut. Althans daar ga ik als eerste naar toe en waar de tjiftjaf al op me zit te wachten. En voor de oeverloperhut zit een grauwegans.

Ik vertrek weer met de scootmobiel en ga naar de poelruiterhut. Via het poelruiterpad ga ik naar de hut. Onderweg word ik nog even opgehouden door een kikker.

Zal ik de kikker kussen en kijken of er een prinses komt. Nee ik heb al een mooie​ prinses en nu weet ik wat ik heb en niet wat ik krijg. Aangekomen in de poelruiterhut zijn de zwaluwen weer druk bezig met nesten bouwen vliegen en hangen. Dan zie ik voor het eerst een kip op het stokkie ben eigenlijk te laat maar kan nog net een paar foto’s maken.

Een waterhoentje op een stokje. Zo nu tijd om even wat te drinken en om naar die rare grasmus te kijken in het boompje vlak bij de hut. Hij zingt de longen uit zijn lijf maar ik heb nog geen vrouwtje gezien.

De putter komt ook even omhoog uit de bosschage. Om te kijken wie er zo vals zingt. Dan komen drie boerenzwaluwen vlak bij op een takje zitten. Even later doen ze 18+ dingen nou ja zeg.

Een paar konikpaarden staan aan de overzijde van het water. Een krakeendje komt even langs om  te laten zien hoe mooi ze wel niet is. Twee nijlganzen laten even zien dat bezoek niet gewenst is en dat laten ze zien ook  de dreighouding wordt aangenomen en luidkeels roepen ze opzouten. Ik hoor al een kwartiertje de koekoek en die komt steeds dichterbij. Uiteindelijk zie ik de koekoek in een hoge boom zitten en maak ik een paar plaatjes. Het zijn wel bewijs plaatjes want ze zijn niet heel mooi. Ik pak de spullen in en rij naar de auto. Tijdens het wegrijden besluit ik om nog even langs het Oostvaardersbos te gaan. Ik rij naar de Jac p Thijsseplaats om daar de auto te parkeren. Ik haal de scootmobiel weer uit de auto en rij deze naar het wild rooster. Een ding geleerd je kan beter de scootmobiel met de hand er over heen trekken want je stuitert er anders uit. Wellicht dat je met een wat zwaardere scootmobiel die ook grotere wielen heeft er minder last van hebt om over het wild rooster te rijden. Ik draai na het wildrooster gelijk het Oostvaardersbos in. Ik heb tijdens het langs rijden met de auto al gezien waar ze ongeveer zijn.

Uiteindelijk steken de edelherten voor mij het pad over en kan ik ze mooi vast leggen. Ze lopen uiteindelijk richting het fietspad en steken daar dan door het water om op de vlakte te komen. Dat kan ik helaas niet vast leggen. Ik draai weer om en ga naar de auto. Dan vliegt er een sport vliegtuigje over komend van uit de Oostvaardersplassen. Niet de eerste keer dat sportvliegtuigjes zo laag over de Oostvaardersplassen vliegen. Maar deze was wel heel laag voor mijn​ gevoel. Zo spullen weer ingepakt en nu richting huis. Bedankt voor het kijken en lezen. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

One thought on “Kip op het stokje Oostvaardersveld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *