Grauwe klauwier Oostvaardersveld

Maximumtemperatuur:   13  °C.
Minimumtemperatuur:     1  °C.

11-05-2017

Donderdag ochtend ga ik een rondje maken door het Oostvaardersveld. Mijn rondje begint bij de oeverloper hut waar ik een ganzen kuiken op de zandplaat zie.

Verder zie ik voor de hut in de wilgen takken​ heel wat moois heen en weer vliegen. Gelukkig blijft een mooi groenling dametje even lang genoeg zitten om op de gevoelige plaat vast te leggen. En de putter zit ook twee tellen op een takje. Inmiddels is er een grote zilverreiger geland en kan ik vanuit de oeverloper hut  dit mooi vast leggen.

Ik rij nu naar de overkant en neem het poelruiterpad. Bij de T splitsing laat ik de poelruiterhut links liggen en ga ik gelijk rechtsaf naar het achterste veld. Kenners onder ons kennen dit veld als het ( arend/buizerd veld ). En dat doorkruis ik via het pad naar het Praambos.

En zo rij ik via het Praambos naar de Krakeendhut. Waar de Konikpaarden al weer in de buurt staan. En als ik in de krakeendhut ben pak ik lekker even wat te drinken en te eten. De konikpaarden komen ook wat dichterbij. En mijn oog valt op iets kleins langs de waterkant. Pak de camera en zie dat het een kleine plevier is.

En zo ratel ik de geheugen kaart weer vol. Ook een paar witgatjes laten zich zien en een gaat zich even wassen.

De grote zilverreiger is druk bezig om eten te zoeken. En de aalscholver heeft het wel weer gezien en vertrekt. Nu ga ik snel weer verder moet een beetje op de tijd letten en bij het verlaten van de hut zingt de zanglijster zijn lied.

Via het krakeendpad ga ik richting de Knardijk en steek ik hier het Oostvaardersveld weer door naar de Praamweg. Ik kijk goed om me heen en zie ineens een rare vogel zitten op afstand lijkt het op de klap ekster. Ik kijk goed door de camera en zie. Wow dit is de grauwe klauwier die heb ik nog niet eerder hier gezien en nog niet op de foto gezet.

Wat een schitterende vogel is dit ook weer. Voor extra info volg de link van de grauwe klauwier van de vogel bescherming . Na deze mooie waarneming steek ik de praamweg over en rij nu langs de praamweg terug naar de auto. Ook aan deze zijde van de weg is het Oostvaardersveld gelegen met diverse moeras poeltjes riet struiken en bloemen. En is het ook hier een komen en gaan van diverse soorten. Vandaag hier gespot de kleine zilverreiger, gele kwikstaart, groenling, bruinekiekendief, buizerd & de ijsvogel. En toen spotte ik de auto. Dus spullen achterin en weer richting huis. Dank voor het lezen en kijken.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Grauwe klauwier Oostvaardersveld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *