Kievit krijgt vliegles Oostvaardersveld

Maximumtemperatuur:   22  °C.
Minimumtemperatuur:    13  °C.

06-08-2017

Zondag ochtend maak ik een tripje naar het Oostvaardersveld. Ik heb de spullen gepakt en de scootmobiel ligt weer in de kofferbak. Via de trekweg en de praamweg kom ik eerst bij de grote praambult. Ik stop even en kijk over de Oostvaardersplassen. Het is heel mooi helder en ik kan de zeearendhut zien en wigbels eiland. Ik pak de camera er even bij en leg het even vast.

Ik pak de auto weer en rijd verder en bij de kleine praambult parkeer ik de auto. Eerst ga ik even kijken bij de oeverloperhut en zie daar ouder en kind steltkluut lopen. Ook zijn er vele mede spotters aanwezig van de groep natuurwaarnemers Flevoland Louis, Herman & Els. De steltkluut met kind zit lekker voor bij het eiland en kunnen we ze mooi vastleggen.

Dan ziet iemand de vos lopen aan de linker zijde van de hut. En schakelen we dus met zijn allen snel over naar de linker zijde van de hut. De vos kijkt onze kant op en spitst zijn oren. En dan hoort de vos het geklik van de camera’s en denkt pff daar staan weer een paar mafkezen achter dat schuttinkje.

Ik ga maar weer weg, gelukkig hebben we allemaal nog net een paar foto’s. Maar ik denk dat de vos zo aan de overzijde bij het hek weer uit het riet komt. En inderdaad daar komt de vos weer aan en gaat even zijn ochtend ritueel doen even naar de wc en even de boel visueel verkennen. En dan het punt dat hij recht in de camera kijkt en denkt ze zien ook alles met die telelenzen.

De vos trekt snel even door, en sprint dan via de rechterkant weer het veld in. Een mooie kievit komt aanvliegen en land vlakbij het eilandje. Wat een prachtig kleuren kleed heeft de kievit toch het is net of het van parelmoer is allerlei kleurtjes zitten er in.

De kievit krijgt later ook nog even vlieg les van de spreeuw en de spreeuw laat even zien hoe je de vleugel slag moet doen.

De spreeuw zit eigenlijk achter de kievit aan maar op de foto lijkt het of de kievit les krijgt geweldig. De kleine zilverreiger komt ook nog even gedag zeggen en na dit ga ik lekker naar de over zijde naar de poelruiterhut. En als ik daar aan kom staat het nummer automaatje al klaar en wordt het nummertje trekken. Het is druk binnen in de hut maar velen zijn van natuurwaarnemers Flevoland waar onder Herman, Els, Wim, Ria, Pascal. En misschien ben ik nog wel iemand vergeten. Ook een paar mensen van buiten af maakten het totaal plaatje compleet een volle Poelruiterhut. En wat een leuk gezicht speelt zich buiten de hut af in een van de bomen. De jonge boeren zwaluwen zijn uitgevlogen en zitten nu in de boom op verschillende takken.

En worden dan gevoerd door hun ouder’s. Wat een super gezicht. En als ze eten willen dan laten ze dat goed zien en horen. Hier met dat vreten lijken ze te roepen.

De mede spotter kunnen en willen allemaal even de boerenzwaluw vast leggen dus ga ik ook even aan de kant. En vraag of ze mijn zak willen lenen. U begrijpt het al er wordt flink gelachen en door Els wordt er gelijk een soort koek en zopie handel opgezet. Een leven-met zak lenen vijf euro. Ik kan u verzekeren ik ging met een goed gevulde portemonnee weer naar huis aan het einde van de ochtend. Bedankt Els. Na al het voer geweld en zakken lenen komen de putters te voorschijn.

En maak ik wat foto’s van deze leuke distelvink ( putter ). Aan de overzijde van de hut loopt ook nog even een ree langs. En komt eindelijk de ijsvogel ook zitten niet vlakbij maar wel goed in het zicht. Een rietzanger zingt ook even mee in het riet. En de rietgors die net uit bad komt komt zich even drogen in het riet. Ik besluit om iedereen een fijne dag verder te wensen en ik stap weer op de scootmobiel om naar de auto te gaan. Het vergt altijd veel energie door het vele staan en dat breekt gewoon op. Nu lekker op de scoot naar de oeverloperhut en dan naar de auto. Ik kijk altijd nog even bij de oeverloperhut voordat ik, naar de auto rij. En ook nu heb ik weer mazzel met een jonge steltkluut die lekker dichtbij staat. Wat een plaatjes kan ik weer maken. Nu echt onderweg naar de auto. Bedankt voor het kijken en lezen. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

One thought on “Kievit krijgt vliegles Oostvaardersveld

Leave a Reply

Your email address will not be published.

security check *