Ijsvogel & mensen Oostvaardersveld

Maximumtemperatuur:   21  °C.
Minimumtemperatuur:    08  °C.

04-09-2017

Ijsvogel madnes dag twee, maandag morgen ga ik toch even proberen om nog wat betere foto’s te maken. Gister moest ik me erg tussen de mensen proppen en dat bevorderd niet de foto. Vandaag hoopte ik dat het wat rustiger was maar helaas het was zelfs drukker. Een hoop mensen en ook veel onbekend. Helaas zitten er dan weer een paar puienpissers tussen die denken dat de hut van hun alleen is. Waaronder twee jonge jongens die twee plekjes hebben gevonden op de eerste rij. Na een poosje als de een voor de ander zijn rug begint te strekken en aan geeft pijn in zijn poten te hebben letterlijk benaming van de heren zelf. Geef ik aan misschien handig om even van plekje te wisselen zodat iemand anders even daar een paar foto’s kan maken.

Ze kijken elkaar aan en draaien weer om in hun positie en zeggen zachtjes echt niet. Niet veel later staan ze weer overeind en staan ze te kletsen en op hun telefoons te spelen. Zo zeg ik als je dan tijd voor je telefoon hebt kan ik mooi even op jouw plek foto’s maken. En zo gezegd zo gedaan.

Na dat ik een aantal foto’s heb gemaakt ga ik weer naar de andere kant van de hut. Mensen kijken toch een beetje vreemd in het rond maar ik heb het idee dat ze eindelijk zo iets hadden hè hè eindelijk zegt iemand er wat van. Verder heb ik een heerlijke ochtend gehad en heb toch een paar mooie foto’s kunnen maken. De jonge ijsvogels zitten nog veel bij elkaar. Maar je ziet zo af en toe dat de jonge ijsvogels hun eerste duikjes maken. En dat is best vermoeiend. Maar door veel te oefenen lukt het uiteindelijk. En als je dan je eerste eigen vis hebt gevangen wow wat een super gevoel geeft dat dan.

Later in de middag kreeg ik te horen dat er meerdere mensen gevraagd hadden aan de twee puienpissers of ze er even bij mochten, helaas kregen deze mensen nul op het rekest. Zelf zo erg dat de puienpissers even moesten pissen en eerst hun familie ging bellen om te komen. Zodat de plekjes bezet bleven. Ik persoonlijk heb beide heren toegevoegd aan de poelruiter blacklist, en meneer Reddington is op de hoogte gebracht. Dit soort betwetertjes horen niet thuis in de natuur.

Maar ja het ligt niet altijd aan de jeugd het begint ergens met opvoeding geloof ik en daar laat ik het bij. Hoop dat een ieder verder mooie plaatjes heeft kunnen maken. Nu heb ik de spullen inmiddels al weer ingepakt en heb de scootmobiel gestart. Ik ga weer richting de auto. Maar natuurlijk eerst nog even langs de oeverloperhut. Daar zet ik nog even een paardenbijter (libelle) op foto. En een van de laatste boerenzwaluwen hij had namelijk al zijn koffertje klaar gezet en was gereed voor vertrek naar Afrika.

Dus ik heb hem nog even uitgezwaaid en heb toen ook maar mijn koffer gepakt. Mocht niet met hem mee maar toen maar naar huis gegaan. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Ijsvogel & mensen Oostvaardersveld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *