Grauwe gans & rally rijden

Maximumtemperatuur:     8  °C.
Minimumtemperatuur:      0  °C.

25-11-2017

Grauwe gans & rally rijden

Zaterdag ochtend besluit ik om toch even de spullen te pakken en op stap te gaan. Ik pak de scootmobiel en zet deze in de auto. Ik vertrek en via de trekweg en praamweg kom ik bij de parkeerplaats van de Kleine Praambult. Nee wat is hier aan de hand er staan even gauw tellen 1,2,3,….. Er staan gewoon 17 auto’s hmm ik rij even door ter hoogte van de drempel waar de ingang voor de oeverloper en poelruiterhut is. Ook hier staan wat auto’s maar niet heel veel. Wat zal ik doen in de verte zie ik Johannes aankomen. We stoppen even en spreken af om bij de oeverloperhut bij elkaar te komen. Nu even snel de auto parkeren bij de Kleine Praambult en dan met de scootmobiel door het Praambos snel naar de oeverloperhut. Daar staat Johannes op mij te wachten en gaan we samen naar de poelruiterhut. Onderweg maak ik nog even een mooie overzicht foto met de poelruiterhut op de achtergrond.

Aangekomen in de hut zitten er vier andere spotters al heerlijk naar buiten te turen. Nou dat is een meevaller gezien de hoeveelheid auto’s die er staan. De fuut is weer heerlijk bezig en er trekt buiten even een buitje voorbij. De aalscholver komt ook langs en ik zit al weer in gedachte kom op ali pak een snoek.

Uiteraard vangt hij zo bij de hut.. niks dit keer. Ook is Huub inmiddels in het poelruiter Café gearriveerd. En als de aalscholver inmiddels het hele riet parkoers heeft afgelegd en net de hoek om duikt stoot Johannes mij aan. En inderdaad daar in de verte aan het einde van de riet kraag heeft de aalscholver toch een snoek te pakken. Helaas was het behoorlijk donker en is de aalscholver erg ver weg. En de focus was ook niet heel scherp.

Niet veel later komt er een zeer grote groep 20 mensen ongeveer de hut binnen tja en dan is het toch echt wel vol hoor. Het zijn allemaal vogelaars die gezamenlijk op stap zijn in het Oostvaardersveld. Na een twintig minuten vertrekken ze weer het veld in. Dan schiet er een dodaars over het water en pak ik snel de Nikon.

Klikker de klik nog net kan ik een paar foto’s maken. Eigenlijk heb ik al weer de hele ochtend last van mijn lichaam en ook mijn rug speelt vandaag weer parten. Ik pak de spullen en rij naar de auto. Bij de auto aangekomen laad ik de spullen voorzichtig weer in en ga ik lekker in de auto met de kachel aan nog even op de knardijk kijken. Ook bij het buiten centrum Oostvaardersplassen aan de Kitsweg is het lekker druk zo te zien. Een mooie buizerd zit in de boom bij de parkeerplaatsen.

Ik stop even en maak een paar foto’s gelukkig blijft de buizerd zitten. Ik rij wat verder de Knardijk op en stop bij het parkeerplaatsje van het pad van de grauwe gans. Hier geniet ik even van de warme auto en de omgeving. Tja was denk ik alweer ruim een jaar geleden dat ik voor het laatst hier een stukje gelopen heb. Ook dit stukje Oostvaardersplassen blijft bijzonder zo tussen de wilgen en het moeras. Ik kijk in de binnen spiegel zal ik het doen een rondje op het pad van de grauwe gans. Na wat kijken langs het fiets pad wat de beste route naar beneden is aangezien er alleen en trap is. Besluit ik om de stoute schoenen aan te doen. Ik pak de scootmobiel en zet hem in elkaar. Spullen er op en dan even een stukje terug rijden over het fiets pad en dan. Als een volleerd rallyrijder rij ik langs de dijk naar beneden een beetje leunend naar een kant zodat ik voldoende grip heb om te sturen en gas te geven. Zo ik ben bij het hek aangekomen en de scootmobiel ook.

Nu rij ik via het pad van de grauwe gans naar de hut. Het pad naar de hut toe is redelijk te rijden, wel moet ik zeggen dat je soms behoorlijk weg kan zakken en dan toch echt even de scootmobiel moet helpen. Dus mensen die heel slecht ter been zijn zou ik het zeker niet adviseren om te doen. Ook met een zwaardere en grote scootmobiel niet doen. Ik zelf rij met een demontabele scootmobiel van Life&mobility model vivo. Ik rij de Grauwe gans hut binnen en kan even uitrusten. Ook het lichaam is behoorlijk gespannen van deze rit. Wat een uitzicht heb je hier toch heerlijk even de camera er bij en een paar plaatjes maken.

Na een minuutje of 10 pak ik de spullen en ga ik via het linker pad terug naar de auto. Dit pad gaat wat meer door het moeras gedeelte heen. Niet ver van de de hut vandaan op dit pad vallen mij twee bloemen van een orchidee op. Maar die groeien hier niet als ik wat dichter bij kom lijkt het wel of hier as is uitgestrooid. Hmm neem even gepast afstand en zet het toch even op de foto.

Ik stuur toch even de foto door naar de boswachters om hun op de hoogte te stellen. Denk niet dat het de bedoeling is om het zo dicht langs het pad te doen. En wellicht mag dit ook wel helemaal niet. Ik rij verder en maak onderweg nog wat leuke foto’s. Dan zie ik nog wat paddenstoelen staan. En besluit ik om even te stoppen hmm dat is leuk. Ja ik heb de flitser ook bij me en sluit hem aan op de camera.

Zo de kabouter huisjes staan er mooi op. Ik berg de spullen op en rij nu in turbo schildpad stand snel naar de auto aangezien de lucht heel erg donker wordt. Bij het hek aangekomen doe ik het hek open en rij tot aan de trap. Ik zie mijn eerdere spoor staan langs de dijk en probeer iets van het spoor af te wijken om omhoog te komen. Maar helaas na tien meter slippen de banden weg in de klei grond. Even in verbeelding de 4×4 inschakelen en het bandenaflaatsysteem in werking te zetten. Nee helpt ook niet dan toch maar afstappen en al duwend de scootmobiel naar boven duwen. En dat valt vies tegen. Maar uitgeput sta ik aan de top en ben ik weer bij de auto. Nu snel de spullen in de auto en dan plof ik zelf ook in de auto. Nu eerst even bijkomen en warm worden. Het was een spannend ochtendje ik denk dat ik me maar ga inschrijven voor de rally Dakar race. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Grauwe gans & rally rijden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *