Flevolandschap wat wonen we toch mooi

Maximumtemperatuur:   27  °C.
Minimumtemperatuur:    12  °C.

11-06-2017

Zondag morgen ga ik met mijn oudste dochter op stap. Eindelijk heeft ze de tijd gevonden om een keer met haar vader mee te gaan. De jeugd van tegenwoordig heeft het maar druk druk en druk. Ik heb de auto vol geladen en de fietsen achter op de fietsendrager gezet. Het wordt vandaag een Flevolanschap dagje. Eerst gaan we naar de Lepelaarplassen en dan voornamelijk naar de lepelaarhut van het Flevolandschap. We gaan weg en rijden nu naar de Oostvaardersdijk en gaan dan links af naar het bezoeker centrum de Trekvogel van het Flevolandschap om daar de auto neer te zetten. We halen de fietsen van de auto en fietsen via trekvogelpad naar de lepelaarhut. Aangekomen in de hut is Reinier er ook en ook nog een andere collega spotter die ik daar vaker zie. Reinier is aan het proberen de libellen op de foto te zetten aangezien het verder erg rustig is rondom de hut. Wij zien nog wel een duikende fuut die we zelfs onder water kunnen volgen.

Natuurlijk probeer ik dit ook op de foto vast te leggen. En ik ben eigenlijk verbaasd hoe goed dit gelukt is.  Ook ik zet een libelle op de foto alleen niet in vlucht maar tijdens het afzetten van eitjes lekker makkelijk, dan zitten ze stil namelijk. Een jonge blauwe reiger komt ook even buurten.

Zo pap, zegt mijn oudste dochter het is mooi geweest. Gaan we weer verder. Oké we gaan. En zo fietsen we weer naar de auto toe, en zetten we de fietsen weer op de fietsendrager. Nu vertrekken we richting Lelystad en gaan naar natuurpark Lelystad van het Flevolandschap. Bij het natuurpark parkeren we de auto en ook hier pakken we de fietsen. En fietsen we richting de Edelherten en moeflons helaas zien we ook vandaag deze prachtige beesten niet. Maar wel de ooievaar.

En zo maken we ons rondje en gaan naar de wilde zwijnen. Gelukkig is er een wild zwijn die lekker ligt te rollen bollen in een modderbad.

Nu fietsen we weer door en gaan richting de przewalskipaarden en komen langs de elanden. Dan roep ik stop even, ik zie een eland. Tja hoe zet je dat beest nou op de foto. Met al het hoge riet en hoge hekken is het een uitdaging. Maar uiteindelijk lukt het. Via de aangeven route komen we aan bij de Przewalskipaarden.

Ook hier gaan we even kijken en zetten we ze natuurlijk op de foto. Ook zoeken we naar de Wisenten maar kunnen ze voor de vierde keer niet vinden. Onderweg maak ik ook veel leuke foto’s van mijn kleine/grote meid. Het is net een foto shoot.

 

We rijden verder en komen uit bij Swifterkamp een leuk dorpje / nederzetting uit de oudheid. Ook hier maak ik een mooie serie met foto’s.

We moeten wel een beetje op de tijd letten om op tijd bij de otters te zijn. Die worden straks gevoerd en dat is natuurlijk leuk om te zien. En zo zijn we uiteindelijk bij de otters beland die er geweldig uitzien. Wat een koppies hebben die beesten.

Laat de foto’s maar voor zich spreken. En zo is aan deze Flevolandschap dag een einde gekomen. We pakken onze spullen en laden de auto weer vol. En rijden we via de snelweg weer naar huis. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *